НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

На изток битката на инспекторите от ИАРА с бракониерите е жестока

иара бракониерите

За бракониерите мъртъв сезон няма. При очертаващата се мека зима и незам­ръзнали водоеми посегателствата про­дължават. Контролните органи правят каквото могат, особено в Източна Бълга­рия, където са се заели здраво с трудната работа. Акцентите от свършеното от тях показват такава тенденция.

***

Общо 300 м мрежи и 12 броя винтери, заложени от бракониерите, са извадени от водите на езеро Дуранкулак. Това е станало при съв­местна проверка по сигнал, в която са участ­вали инспектори от ИАРА-Добрич и екип от Горска стража. Уловената в мрежите риба (щука, бяла риба и каракуда) е освободена веднага. Съставен е протокол срещу неиз­вестен нарушител.

Статутът на нашите язовири – една голяма бъркотия

***

Язовир „Цонево“ също е бил обект на проверка от служители на ИАРА-Варна, след като са получили телефонен сигнал от будни граждани. На посоченото място дейст­вително са открити две бракониерски мрежи с обща дължина 100 м, които са иззети, а уловената в тях риба (бяла риба, каракуда, морунаш) е върната обратно. При продъл­жилия обход по вода са открити и 5 броя герими с обща дължина 300 м и множество куки.

***

Варненските инспектори са съставили множество актове на риболовци, замятащи на търмък в топлата вода на брега на Вар­ненското езеро.

иара бракониерите

***

Няма как да не споменем и язовир „Ман­дра“, който почти постоянно присъства в сводките на ИАРА по отношение на рибо­ловния контрол. След извършен обстоен обход с лодка из акваторията бургаските ин­спектори са извадили от водата общо 2100 м бракониерски мрежи. Уловената в тях риба (65 кг сребриста каракуда) е дарена на зоо­парка в Айтос.

***

По сигнал, получен от ПО „Зелени Бал­кани“ за наличие на мрежи в Поморийското езеро, е извършена незабавна проверка. На посоченото място са намерени 130 м мрежи, които са иззети с констативен протокол сре­щу неизвестен нарушител.

***

От ИАРА предупреждават, че ще да бъде засилен контролът и по морето, за да се пре­секат опитите за незаконен улов в морски води. Същевременно апелират сигнали за забелязани бракониерски действи

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ