ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Разпределят квотите за улов на калкан, контролът ще е голям

квоти калкан

Увеличените квоти за улов на калкан през 2020 г. и 2021 г. от 57 тона на 75 тона е ясен показател, че попу­лацията на ценната риба в Черно море се стабилизира. Уловът му винаги е представлявал интерес сред рибар­ската гилдия. Изтече срокът за подаване на заявления от собствениците на риболовни кораби, желаещи да по­лучат разрешително за стопански риболов. Сега експер­тите от ИАРА ще разпределят индивидуалните квоти на базата на точни и ясни критерии.

Вече са определени пристанищата, на които рибарите ще могат да разтоварват уловения калкан. Това са Шабла, Каварна, Балчик, Варна-Родопа 1, Варна-Рибарско приста­нище, Пристанище Север-експорт, Аспарухово-кея, Бяла, Несебър, Поморие, Созопол, Царево.

От ИАРА предупреждават, че контролът ще бъде изклю­чително засилен. Ще се води на отчет всеки хванат калкан, като инспектори ще имат ангажимента своевременно да посрещат прибралите се от морето кораби. На нарушите­лите ще се налагат най-строги санкции. Нали целта е да се ползват разумно рибните ресурси.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ