ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Язовир „Жребчево“ отново е апетитна хапка за бракониерите

жребчево

След известно затишие, вероятно заради драстично спадналото ниво, бракониерските набези по язовир „Жребчево“ напоследък зачестиха. Се­рия от съвместни проверки са извършили eкипи от ИАРА и ЦРОО в про­дължение на няколко дни по язовира. Извадени от водата и унищожени са общо около 800 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях риба (плати­ка, каракуда, бяла риба) е освободена.

Бракониерски посегателства са осуетени и на друг доста апетитен за бандитите язовир в Северна България – „Ястребино“.

След подаден сигнал на 112 от любители риболовци за бракониерски набези във Варненското езеро, в близост до с. Страшимирово, служители на ИАРА-Варна са реагирали незабавно и извършили обход. Нарушители­те успели да избягат, но са зарязали мрежите си и лодката. От водата са извадени общо 150 м мрежи, иззета е и лодката, която също е била без маркировка.

Присъствието на язовир „Мандра“ в сводката на ИАРА едва ли е новина, но ще я отбележим. Поредна акция е извършена там и нови 1000 м брако­ниерски мрежи са иззети. Този път рибата (25 кг каракуда) е освободена.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ