НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 23 март

акктуална информация 23 март

ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“

„Рибари има колкото щеш, ама риба все още няма. Зани­мават се с дребосък, колкото да не е без хич…“ Това е обоб­щаващото мнение на местен човек, тръгващ си разочарован от поредния риболов в приустиевата част. В актива му са предимно уклеи и бабушки. Тролингисти влизат с лодки, но припомняме, че бялата риба вече е забранена. Може да влачат само за сом, а дали всички спазват правилата е друг въпрос.

ЯЗОВИР „ИСКЪР“

Тъкмо тръгна някакъв, макар и труден риболов на платики в приустиевата част, а ето че към 23 март ни връхлетя поредната зимна вълна и отново последва отлив в активността. Рибари обаче не липсват – залагат на актуалните по това време фидерни въдици, гонят максимална дистанция и чакат търпеливо. Ако се спаси капото с някоя риба – добре, ако ли не – следващия път. Поне хващаните платики са предимно едри, от половин­ка нагоре. Самоковски риболовци от „постоянното присъст­вие“ на язовира споделиха и за хванати сигове.

ИАРА в действие – Засилени проверки по река Дунав

ЯЗОВИР „ЙОВКОВЦИ“

Уклеи са първите рибки, появили се по ръкавите и ос­мислили риболова на най-нетърпеливите почитатели на красивия старопланински язовир. Преобладаващо едри са и стават за занимавка, а измежду тях може да се вмъ­кне и някоя бабушка. По-силен риболов става в спокойно и слънчево време, каквото все още рядко се случва през този месец. Към 23 март няма обаче вести за раздвижване на едрите йовковски каракуди, по които си падат доста ри­бари.

РЕКА ДУНАВ

Русенецът Александър Денков имал невероятна слука в един от поредицата хладни мартенски дни. Замятал на джиг в близост до гр. Мартен, когато закачил яка риба и повел трудна битка. Двайсетина минути били нужни, за да укроти закачения сом, да го докара до брега и да го извле­че с голи ръце, понеже нямал кеп, а бил сам. Хищникът тежал 35 кг. Страхотно постижение, което се случило най- вече заради упоритостта на младия рибар.

РЕКА ВИТ

Плевенчани се хвалят със силен улов на скобари по близката до града река Вит, какъвто не са правили от мно­го години. Рибите са от средна големина, но пък са актив­ни и става добър риболов в някои утвърдени дестинации и то относително близо до областния град – в землищата на селата Ясен и Опанец. Успоредно се хващат и кефали.

РЕКА ФАКИЙСКА

Още в ранна пролет рибата от язовир „Мандра“ навли­за във вливащите се реки, за да търси подходящи места за мръстене. По тази причина в долните им течения става интересен риболов. Бургаски рибари се хвалят с хващани каракуди по Факийска река в района на село Зидарово. Преобладават риби от средна големина. На близката река Средецка също вече става риболов, но да предупредим, че по нея наскоро минаваха на проверка инспектори от ИАРА.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ