140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Проверките по всеки голям язовир продължават

проверки язовир

*След извършено наблюдение и нощна проверка с патрулна лодка във водите на язовир „Жребчево“, служители на ИАРА от Стара Загора и Сливен са установили и из­вадили 10 бракониерски мрежи, заложени в района под с. Паничерево. Мрежите с обща дължина от 500 м са иззети, а уловената в тях риба (каракуда, платика, бяла риба, кос­тур) е освободена.

*При друга акция на същия язовир, осъ­ществена от екип на ЦРОО и ИАРА, са за­ловени бандити на местопрестъплението, по време на излизане от водата след разпъва­не на мрежите. Веднага е създадена орга­низация за изтегляне на мрежите, а само за няколко часа във водата в тях е имало го­леми количества риба. Най-едрите шарани са освободени още при ваденето, върнати са 60 кг друга риба, а още около 60 кг е за­гинала.

БФРС обяви състезателния календар за 2021 г.

*Служители на ИАРА-Габрово са извър­шили проверка по вода на язовир „Ал. Стам­болийски“. При обхода са открити поставени в работно положение мрежи с дължина 150 метра. Рибата (около 10 кг) е върната във водата, а мрежитте са иззети.

*Общо 200 м бракониерски мрежи са иззе­ли надзорници от ИАРА-Ямбол при провер­ка по сигнал на язовир „Малко Шарково“. В тях не е имало риба.

*Заловен е пореден нарушител в района на пристанище Несебър. На борда на лод­ката му е имало мрежа, без да притежава разрешително за стопански риболов и уло­вен един калкан към 3 кг. Мрежата е иззета, а рибата е върната в морето.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ