НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Риболовно състезание „Деца с въдица в ръка“на река Янтра

деца с въдица в ръка

Мрачното и доста хладно, даже направо студено за сезона време, не можа да развали празника в покрайнините на гр. Долна Оряховица, където река Янтра оформя обширен вир и предлага много интересни места за риболовците. Но да се върнем малко назад.

Възможности за риболов през забраната (списък на водоемите)

Община Горна Оряховица и Клуб по спортен риболов – гр. Горна Оряховица станаха съорганизатори на проведения детски риболовен турнир на реката в описаното място. Всъщност това беше първото от поредица събития, предвидени в спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта – 2021 г.

деца с въдица в ръка

Общо 34 ентусиазирани малчугани си опитаха късмета с въдици в зрелищно състезание по риболов на плувка, но заради лошото време и мътната вода малко риби пожелаха да влязат в живарниците. Турнирът се проведе под мотото „Деца с въдица в ръка“, а малките риболовци имаха право на „помощ от родител”. Не липсваха и помощници, но дори и с техните вещи съвети рибите се оказаха много трудни и повечето от участниците така и не можаха да се разпишат.

деца с въдица в ръка

Сред публиката беше и цялото общинско ръководство на Горна Оряховица. Присъстваше и председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов, който е член на УС на НЛРС-СЛРБ. Имаше и доста зяпачи от околните селища, за които събитието се превърна в атракция.

И въпреки всички трудности и перипетии, въпреки скромния улов, получи се интересно състезание, в което победител е Ангел Троплев, а негови достойни подгласници, заели съответно второ и трето място, станаха Боримир Данев и Пресиян Йорданов.

деца с въдица в ръка

Призьорите бяха наградени с купи и грамоти от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и председателя на БФРС Георги Михайлов. Всички деца получиха възпоменателни подаръци от общината, а имаше и много лакомства за участниците. Е, празникът „Деца с въдица в ръка“ се състоя. Поне децата усетиха състезателната тръпка и дори само част от тях се отдадат на този спорт, значи мисията е била успешна.

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ