140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 10 април

Актуално към 10 април

Отново акцентираме вниманието си към свобод­ни за риболов водоеми или зони от тях, попадащи в разрешителния списък на заповедта, касаеща режи­ма по време на пролетната забрана.

ЯЗОВИР „ГОРНИ ДЪБНИК“

По цялата разрешена за риболов 3-километрова ивица се струпват рибари и се забавляват с фидерни и плувкаджийски въдици. В живарниците попадат платики, бабушки, каракуди, костури. След голямото нямане тази пролет, сякаш има вече признаци на раздвижване, но риболовът е далеч от желано­то.

Баластриерите: Сега им е времето да се тестват

ЯЗОВИР „ПАНЧАРЕВО“

Бабушки от средна големина и такива платики са основна­та занимавка за любителите на плувкаджийския риболов. Ри­бите постепенно започват да се отърсват от стреса, свързан със студената пролет, но все още не може да се говори за силни изяви. Топновината от „Панчарево“ е в друга посока – спинингисти се похвалиха с първи хванати щуки за сезона, след като забраната за този хищник изтече. Плитката и доста обрасла с водорасли приустиева част е идеална за щукарски риболов.

БАЛАСТРИЕРА МЕЧКАТА

Щуки от кило до две – такива преобладават в обособения баластриерен водоем почти край пътя за Самоков, в близост до с. Злокучене към 10 април. Ако хищникът е в настроение може да се реализират няколко бройки за деня, но задължително да се подаде жива рибка за стръв. Спининговите примамки дават по-слаби резултати. В баластриерата има и доста едри кара­куди, които примамват плувкаджии по обособените „прозор­ци“ сред растителността по бреговете.

Купи новия брой на списание “Лов и риболов” тук!

БАЛАСТРИЕРА С. ЛОЗЕН

Старата слава на тази баластриера в околностите на едно­именното село в Пазарджишка област като интересен рибо­ловен обект е доста избледняла. Сега там се лови основно дребен уклей и бабушка. Риболов на плувка ще се получи в подходящ ден със спокойно време, но да не се тръгва с го­леми надежди за по-стойности риби. В областта има и два разрешени канали, но не се чува нищо положително за ри­болова по тях.

СТАРИ КОРИТА НА ЯНТРА

Най-перспективните речни корекции във Великотърновско останаха забранени през тази година, споделят местни ри­боловни експерти. По свободните към 10 април (Раданово, Полски Тръм­беш, Върбица, Драганово) може да се хване някоя и друга каракуда или червеноперка, но чудеса в улова няма. Щуката също я има навсякъде, само че първите отзиви от началото на сезона са преобладаващо негативни.

РЕКА АРКАТА

По отводнителните канали на река Арката в общ. Радомир може да се получи приятен риболов на плувка с бабушки и уклеи, а като бонус идват и каракуди и линове. Все пак ако човек реши да си опита късмета, непременно трябва да приготви и въдица за щука. По това време хищникът се активизира и нищо чудно да изненада приятно, особено ако му се подаде местна жива рибка.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ