НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 10 април

Актуално към 10 април

Отново акцентираме вниманието си към свобод­ни за риболов водоеми или зони от тях, попадащи в разрешителния списък на заповедта, касаеща режи­ма по време на пролетната забрана.

ЯЗОВИР „ГОРНИ ДЪБНИК“

По цялата разрешена за риболов 3-километрова ивица се струпват рибари и се забавляват с фидерни и плувкаджийски въдици. В живарниците попадат платики, бабушки, каракуди, костури. След голямото нямане тази пролет, сякаш има вече признаци на раздвижване, но риболовът е далеч от желано­то.

Баластриерите: Сега им е времето да се тестват

ЯЗОВИР „ПАНЧАРЕВО“

Бабушки от средна големина и такива платики са основна­та занимавка за любителите на плувкаджийския риболов. Ри­бите постепенно започват да се отърсват от стреса, свързан със студената пролет, но все още не може да се говори за силни изяви. Топновината от „Панчарево“ е в друга посока – спинингисти се похвалиха с първи хванати щуки за сезона, след като забраната за този хищник изтече. Плитката и доста обрасла с водорасли приустиева част е идеална за щукарски риболов.

БАЛАСТРИЕРА МЕЧКАТА

Щуки от кило до две – такива преобладават в обособения баластриерен водоем почти край пътя за Самоков, в близост до с. Злокучене към 10 април. Ако хищникът е в настроение може да се реализират няколко бройки за деня, но задължително да се подаде жива рибка за стръв. Спининговите примамки дават по-слаби резултати. В баластриерата има и доста едри кара­куди, които примамват плувкаджии по обособените „прозор­ци“ сред растителността по бреговете.

Купи новия брой на списание “Лов и риболов” тук!

БАЛАСТРИЕРА С. ЛОЗЕН

Старата слава на тази баластриера в околностите на едно­именното село в Пазарджишка област като интересен рибо­ловен обект е доста избледняла. Сега там се лови основно дребен уклей и бабушка. Риболов на плувка ще се получи в подходящ ден със спокойно време, но да не се тръгва с го­леми надежди за по-стойности риби. В областта има и два разрешени канали, но не се чува нищо положително за ри­болова по тях.

СТАРИ КОРИТА НА ЯНТРА

Най-перспективните речни корекции във Великотърновско останаха забранени през тази година, споделят местни ри­боловни експерти. По свободните към 10 април (Раданово, Полски Тръм­беш, Върбица, Драганово) може да се хване някоя и друга каракуда или червеноперка, но чудеса в улова няма. Щуката също я има навсякъде, само че първите отзиви от началото на сезона са преобладаващо негативни.

РЕКА АРКАТА

По отводнителните канали на река Арката в общ. Радомир може да се получи приятен риболов на плувка с бабушки и уклеи, а като бонус идват и каракуди и линове. Все пак ако човек реши да си опита късмета, непременно трябва да приготви и въдица за щука. По това време хищникът се активизира и нищо чудно да изненада приятно, особено ако му се подаде местна жива рибка.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ