НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

БФРС – риболов на плувка – Атракции с шарани на Гребния канал

на гребния канал

Първият кръг от държавния шампионат на плувкаджиите стартира на Гребния канал в Пловдив. Общо 15 отбора се хвърлиха в здрава спортна битка и с амбиции за челни позиции. Получи се много силно състезание с хващани впечатляващи количества риба. Показателно е, че отборите от челната шес­тица надхвърлиха улов от 60 кг за двата със­тезателни дни. Каракудите бяха масовите риби, но големите атракции предизвикаха шараните. Закачаха се и солидни риби по 3-4 кг, с които битките завършваха с про­менлив успех. Който съумее да се справи с такова живо торпедо взема солиден аванс. В този смисъл всеки хванат шаран изкачваше нагоре в класирането.

Щукарският риболов тръгна от 1 май – Спинингисти и класици в трепетно очакване

Прави впечатление, че временното под­реждане след първия манш имаше доста изненадващ вид, с неочаквано присъствие на някои тимове в челото и на изостанали фаворити. След финалния сигнал и изчисле­нията на съдиите всеки получи заслуженото място, но е факт, че настъпиха драстични промени в класирането.

на гребния канал

В крайна сметка победата  на Гребния канал заслужи КСР „Чемпиън фийд“ с 42,5 н.т., а само на поло­вин точка назад остана „Дайджест логисти“ с 43 н.т. Третата позиция е за СКР „Стара Загора“, финиширал с 45 н.т.

Индивидуален първенец с две секторни победи (2 н.т.) е Костадин Костадинов от СКР „Стара Загора“, следван от Тодор Си­меонов от „Дайджест логистик“ с 3 н.т. и Руси Жеков от КСР „Колмик“ със 7 н.т.

Турнирът премина при отлична органи­зация, за която много усилия положи нови­ят председател на секция „Плувка“ Даниел Спасов.

Според програмата, обявена в състеза­телния календар на БФРС, вторият кръг ще се проведе на 20-23 май на Шуменското езе­ро.

Класиране I кръг

1. КСР „Чемпиън фийд“ – 42,5 н.т.

2. „Дайджест логистик“ – 43 н.т.

3. СКР „Стара Загора“ – 45 н.т.

4. СКР „Корморани“ – 47 н.т.

5. „Митерсон 2“ – 54 н.т.

6. КСР „Гоу фиш“ – 57 н.т.

7. „Дренан Б-я“ – 58,5 н.т.

8. КСР „Колмик“ – 59 н.т.

9. РК „Митерсон“ – 59 н.т.

10. КСР „Лебед“ Бс – 60 н.т.

11. КСР „Майст. р-в“ – 64 н.т.

12. КСР „Вижън“ – 67 н.т.

13. КСР „Сензор“ – 98 н.т.

14. КСР „Биг фиш“ – 103 н.т.

15. РК „Чисти брегове“ – 104 н.т.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ