140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Щукарският риболов тръгна от 1 май – Спинингисти и класици в трепетно очакване

1 май

Продължилата цели два месеца и половина забрана за улов на щука, заради размножи­телния период, изтича. От събота, 1 май, най- агресивният хищник по нашите водоеми ще е на разположение. Щуката си има своите верни почитатели и сред спинингистите, и сред кла­сиците, разчитащи на традиционните въдици на тапа с жива рибка. Всички те са в трепетно очакване и вероятно при първа възможност ще си опитат късмета по любим или по-малко по­знат щукарски водоем.

Хищникът окончателно е приключил с роди­телските си ангажименти и вече се е върнал към обичайния си начин на живот. Наблюде­нията показват, че напредващата пролет не е идеалното време за улов на щука и са възмож­ ни неудачи при първите тестове. Но риболовът затова е интересен, защото е непредсказуем. Със сигурност ще има и хора, които ще изжи­веят жадуваните трепети от битки с петнисти­те „тигрици“. На всички пожелаваме наслука!

Да припомним и друго изискване на закона. От 1 май влиза в сила 45-дневна забрана за риболов и по високите водоеми – от 500 до 1500 м надморска височина.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ