НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

От 1 юни – Нов риболовен сезон, нови надежди за риболовците

откриване 1 юни

 От 1 юни тръгна риболов по водоемите в равнинната част на страната (до 500 м надморска височина). След като някои хищници влязоха в играта поетапно (щуката – от 1 май, бялата риба – от 16 май), според нормативните изисквания, сега отпадат всякакви ограничения и на разположение са всички риби, обитаващи нашите равнинни водоеми.

откриване 1 юни

Откриването на новия риболовен сезон с годините се е превърнало в своеобразен рибарски празник. Макар че се случи в делничен ден, много хора вече са базирани по големите ни язовири в готовност да го отпразнуват подобаващо и с въдица в ръка. За другите, ангажирани с работа през седмицата,  първи допир до водата вероятно ще имат през уикенда. Нестабилното време с чести превалявания, което все пак е типично за сезона, не е пречка да се оформят биваци по всички големи язовири. Наблюденията показват, че масирано рибарско присъствие има по всичките удобни брегове на язовирите „Копринка“, Жребчево“, „Пясъчник“, „Ивайловград“, „Огоста“, „Ал. Стамболиски“, „Тича“, „Ястребино“, „Цонево“.  

откриване 1 юни

При очерталата се хладна пролет чудеса в улова на старта едва ли може да се очакват. Но настроение за 1 юни не липсва, рибарите са хора оптимисти и при нашата действителност са свикнали да се радват и на скромен улов, стига да е съчетан с приятно прекарване на водоема сред хубава природа и с верни приятели. Най-често платики, каракуди, бабушки, морунаши са на прицел и са в състояние да осмислят риболова. Шараните винаги са били сред приоритетите, но на малко язовири може да се разчита на сигурна слука с тях. Армията на тролингистите пък, наред с вече достъпните щуки и бели риби, ще включи в списъка на потенциалните съперници и сомовете.

Нека да пожелаем „Наслука!” на всички български риболовци и най-вече да намират повече време за релакс с въдицата!

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ