НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 17 август

Актуално 17 август

ЯЗОВИР „ИСКЪР“

След известен период на отбой и слаби резултати, за които писахме преди време, по култовите места в приустиевата част на язовира отново тръгна силен риболов на платика. Отлични постижения са отчели софиянци с фидерни въдици и по отсамните брегове около Багера, и отсреща откъм Филмовата къща. Масовите платики сега са от средна големина, рядко някоя надхвърля половинка, но пък на ранина се правят ефектни серии. Спинингисти се хвалят с улов на кефали по вливащата се река Искър.

ЯЗОВИР „БАТАК“

Към 17 август родопският красавец привлича и рибари, и множество туристи, а през август даже трудно се намира място за бивакуване. Шараните са твърде рядка слука, но пък занимавка става с бабушки и каракуди. От хищниците на разположение са костурите, с характерното за лятото режимно изхранване. По обраслите брегови територии хващат и щуки. Прави впечатление, че плитчините са изцяло превзети от водна чума. Заради масираното човешко присъствие обширни части от бреговата ивица са силно замърсени.

Шаранджиите със зрелищен финал на язовир „Берсин“

ЯЗОВИР „ЙОВКОВЦИ“

 Хващат сомове на буй – това е топновината от старопланинския язовир, който това лято задържа високо ниво. Известно е за хищници от 10-15 кг, уловени от великотърновски рибари. Там има и едра каракуда, която обаче разочарова това лято. Лови се на дъно, на въдици с хранилка, но попаденията са редки. Щуката в жегите също е пасивна. ЯЗОВИР „СОПОТ“ Сякаш има известно отстъпление в посещаемостта, в сравнение с минали години и това е обяснимо – хора от “постоянното присъствие” твърдят, че риболовът сега не е това, което е било някога. Хващат се шарани и амури, но няма сигурност в такъв улов. За тях повече шансове има през нощта. Уточняваме, че язовирът е с денонощен режим на риболов. Все пак утехата са многобройните неголеми платики, които винаги са в състояние да се отзоват на покана със захранка и да кълват в добро темпо.

РЕКА РОСИЦА

Доста маловодна е Росица при гр. Севлиево към 17 август и за местните хора риболовът е сериозно изпитание. Все пак се радват ако съумеят да прилъжат някой кефал или морунаш. Това са рибите, които ще се озоват, но най-вероятно в прохладните часове от деня. В долното течение, по вировете при с. Ресен, става по-разнообразен риболов, там вадят и щуки.

РЕКА МЕСТА

И Места тече със свит отток, което е нормално за сезона. Едрите кефали и скобари, с които се прочу реката в последните години, сега са групирани по отделни вирове и са много трудни за надхитряне. И да се извади някой, втори едва ли ще го последва. Мрените са по-лесни – с тях може да се получи приятен риболов навсякъде, дори и в тънка вода. Вземат си белите червеи без притеснения.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ