140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шаранджиите със зрелищен финал на язовир „Берсин“

финал берсин

Завърши третият финален турнир от републиканския шампионат по улов на шаран. Получи се изключително зрелищен финал, изпълнен с куп емоции, драматични обрати и много адреналин. Финал, при който в битка за титлата се включиха даже и отбори дебютанти. И всичко това заради силния риболов и показаната висока класа от най-добрите шаранджии, хвърлили се в здрава спортна битка. Забележете: цели седем отбора надхвърлиха улов от 1 тон риба в трите изиграни турнира.

финал берсин

Шампион след финала на язовир „Берсин“ стана КСР „Майсторски риболов“, следван от достойните конкуренти от СК „Фишинг Турнъмънтс“ и КСР „Корморани“.

Но да се върнем назад и представим накратко развоя на първенството, което се игра по специална схема. Заради големия броя заявили участие отбори се наложи да се сформират две отделни групи, които се състезават паралелно на два язовира „Берсин“ и „Тръстиково“. Така се изиграха два квалификационни кръга и на базата на общото класиране от тях първите седем тима от двете групи добиха право за участие във финалния турнир. Своевременно ви представяхме резултатите от тези състезания. Всичките квалификационни турнири преминаха на високо ниво и се извадиха рекордни количества риба, особено от отборите, играли на „Берсин“.

финал берсин

И така във финалния турнир състезателите от „Карп Асеновград“ влязоха като лидери и играха изключително надъхано. Само с уточнението, че вече се състезаваха за „Майсторски риболов“. Битката за челните позиции се водеше до последно при 72-часовия денонощен маратон, колкото траят шаранджийските турнири. Затова и заслужено обраха овациите на всички, станали съпричастни със случващото се на „Берсин“ в августовската жега.

Както споменахме, много дебютанти се класираха за финалния турнир, а доказали се с класата си отбори останаха „под чертата“. Това също допринесе тазгодишното първенство по улов на шаран да е толкова интересно и с драматичен развой до последно. Поздравления за съдийския екип, който се справи с изключително трудната задача да се отзове максимално бързо за измерване на всяка уловена риба, а в хода на състезанието да води точен отчет на улова. Накрая и бързо да изчисли резултатите, за да се оформи класирането. Организацията на състезанията също беше на висота и това говори красноречиво – секцията по улов на шаран към БФРС се развива, а шаранджийският състезателен риболов става много популярен.

финал берсин

Генерално класиране 2021 г.

1. КСР „Майсторски р-в“ – 4 н.т.

2. СК „Фишинг Турнъмънтс“ – 5 н.т.

3. КСР „Корморани“ – 7 н.т.

4. „Инсомния“ – 8 н.т.

5. „Монстър карп“ – 8 н.т.

6. КСР „Видракс“ – 9 н.т.

7. „Каби карп“ – 10 н.т.

8. СКПР „Стара Загора“ – 10 н.т.

9. „Макс фиш“ – 11 н.т.

10. КСР „Алигатор“ – 11 н.т.

11. КСР „Сливен“ – 13 н.т.

12. „Фиш мания 75“ – 13 н.т.

13. „Еко Клисура“ – 14 н.т.

14. РК „Булит 2000“ – 14 н.т.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ