НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Внимание! Крадци отмъкват рибарско имущество

рибарско имущество

Само в рамките на седмица рибари пропищяха от набези на крадци по някои от големите язовири у нас. Ето факти.

На язовир „Копринка“ през нощта апаши са задигнали генератор за ток от рибарски бивак, докато хората кротко са спели. Не счели за нужно да дават нощна вахта и са си из­патили от лекомислието.

На язовир „Жребчево“ пък задигнали двигател на мотор­на лодка, докато е на вода край брега. Там кражбите на въдици посред нощ са често явление. Ромските банди от околните села са много дръзки и винаги готови да направят удар по ос­тавен без надзор бивак и да отмъкнат рибарско имущество.

Отново за изтровената риба в язовир „Мрамор“

На язовир „Мандра“ рибар завари разбит автомобила си, паркиран по-далеч от брега и оставен без пряк надзор. За­дигнати са пари и документи. Полицаите там бързо са спипа­ли обирджиятана рибарско имущество.

На язовир „Искър“ също се случва рибари да пропищят от нагли крадци, които действат посред бял ден и разбиват ав­томобили, оставени без надзор по отбивките на Самоковско шосе между „Щъркелово гнез­до“ и „Мечката“. Представете си какъв шок е да си тръгнете доволни от излета и да завари­те колата си без гуми, без аку­мулатор или с разбито стъкло и опразнена жабка.

Затова апелираме: Не оста­вяйте автомобилите си и дру­го имущество неохранявани и далеч от бивака! Не забравяй­те толкова популярната бъл­гарска поговорка „Един гледа сватба, друг – брадва“! Не си заслужава да си провалите почивката заради занижен кон­трол.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ