140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Дългопол – Риболовен празник на язовир „Цонево”

състезание цонево

Единствената рибарска дружина в Североизточна Бъл­гария, която е към ЛРС „Камчия“ в гр. Дългопол, спази традицията да организира есенен риболовен празник и събра своите членове за състезание на язовир „Цонево“ в близост до с. Аспарухово. Участваха общо 32 мъже, жени, юноши и деца, имаше и много зрители. В чудесния сеп­темврийски ден приветствие беше отправено от кмета на община Дългопол Георги Георгиев, който заедно със се­мейството си е активен риболовец и член на риболовната дружина. Двамата му синове също бяха сред участниците.

След 3 часа риболов на плувка беше измерен улова и обявени резултатите. Победител при мъжете стана Йор­дан Йорданов, следван от Румен Стоянов и Ферад Мус­тафов. При жените победата е за Мирослава Демирова, а нейни подгласнички станаха Лиляна Желева и Иванка Петрова. При юношите Йордан Стоянов беше с най-добър улов, след него се наредиха Аспарух Маринов и Максим Георгиев. Шампион при децата е Христо Йорданов, след­ван от Никола Киров и Кирил Киров. Най-възрастен участ­ник беше 83-годишният Добри Добрев.

Връчвайки наградите на победителите на яз. “Цонево” и с поздрави към всички участници се обърна председателят на ЛРС-Дълго­пол Йордан Велев.

Ден преди състезанието част от членовете на риболов­ната дружина, която наброява около 200 човека, са прове­ли екоакция за почистване на обширна брегова ивица на язовира, като събраните чували с боклуци са извозени със съдействието на общината.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ