140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Къде какво кълве по родните водоеми към 25 октомври

актуално 25 октомври

ЯЗОВИР „ГОЛЯМ БЕГЛИК“

Солидни костури са показали добра активност и са вземали много добре предложената жива рибка кубинка. Това споделят пазарджишки риболовци, замятали въдици на плувка по зали­вите на родопския язовир. Пробвали са и на спининг, но там резултатите са били доста по-слаби. В актива си имат и една хваната щука, което потвърждава тенденцията на инвазия в посока високите родопски язовири. На близкия язовир „Малък Беглик“ също се ловят костури, но са по-дребни.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Имаше известен отлив в активността на рибата при задържа­лото се доста хладно време към 25 октомври октомври, но все още може да се получи интересен риболов. Рибари, замятали въдици откъм комплекс „Артемида“, се хвалят с улов на платики и косту­ри от средна големина. Даже понякога платиките са откровено дребни. Хващат се и щуки, на тапа с жива рибка, но преоблада­ват такива до кило, много рядко излиза нещо по-голямо.

ЯЗОВИР

„ГОРНИ ДЪБНИК“

Все още замятат въдици за шаран на най-големия язовир в Плевенска област, но биваците значително намаляха след ва­лежната вълна, преминала и застояла се дълго над страната. Излиза и по някоя бяла риба – най-вече на жива стръв. Сега друго ако не се хване, поне с платики може да се „начеше крас­тата“. Не са едри, но за занимавка стават. За тях фидерната въдица е най-доброто решение, понеже се изисква по-далечно замятане.

ЯЗОВИР „ПАНЧАРЕВО“

Любителите на щукарския риболов продължават да наоби­калят водоема и реализират успехи, въпреки че няма сигурна слука при търсене на зъбатия хищник. Към 25 октомври „Панчарево“ се очерта­ва като най-перспективната щукарска дестинация за софиян­ци през тази есен, след като околните баластриери по-често разочароват. Другата риба обаче е много пестелива в изявите. Може и да се излъже някоя платика или бабушка, но няма до­бри отзиви за силен риболов.

РЕКА ОГОСТА

Белите мрени вече са в полезрението на най-запалените речни риболовци от Северозапада, които щурмуват реката в търсене на екшън сцени. Битките наистина са зрелищни и може да се получи силен риболов, но все пак трябва да се на­мери пасаж и да се задържи на желаното място. В този смисъл правилното захранване е начин да се съберат желаните риби. Дългите болонези са се доказали като топвъдици за мрените.

РЕКА АРКАТА

Няколко солидни щуки по 5-6 кг, че и по-големи, извадиха местни рибари от привидно маловодната река в Радомирско. Този приток на Струма очевидно държи голяма популация от хищници, понеже всяка есен по това време става интересен риболов и по реката, и по отводнителните канали в района. Но предупреждаваме: при плитката вода факторът „маскировка“ е от решаващо значение за улов на едри щуки. Около заметнати­те въдици не бива да има каквито и да е признаци на човешко присъствие.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ