140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ИАРА в действие -Засилен контрол по водоемите в страната

иара водоемите

Бракониерски мрежи с обща дължина 1300 м са извадени от води­те на язовир „Ал. Стамболийски“. Уловената в тях около 200 кг риба е освободена. Проверката е извършена от инспектори от ИАРА-Габро­во и е по повод зачестили бракониерски набези.

Варненски надзорници са извършили серия от проверки по водо­емите в областта. На язовир „Цонево“ са санкционирани риболовци без документ, както и такива с маломерен улов. На Варненското езе­ро са спипани бракониери, ловили риба „на косене“.

След подаден сигнал от доброволни сътрудници, инспектори на ИАРА-Шумен са извършили незабавна проверка на язовир „Тича“. В района на село Маломир са открити 5 заложени мрежи с обща дъл­жина 350 метра. Уловената в тях 15 кг риба е върната във водата, а мрежите са иззети.

Инспектори от ИАРА-Монтана, съвместно с полицейски служите­ли, са извършили проверки по водоемите в областта. Забелязани са бракониери, които залагат мрежи в язовир „Червен бряг“ до село Сливовик. Бандитите успяват да се укрият в гориста местност, но са разпознати и се издирват. В мрежите са установени над 300 кг риба от видовете шаран, сом и толстолоб. Всички риби са върнати в язовира.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ