ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 23 ноември

актуално риболов 23 ноември

ЯЗОВИР „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“

Костурите продължават да палят страсти и да са най-хваща­ните риби в късната есен. Рибари прииждат по различни части на язовира, но като че ли най-положителни отзиви идват от м. Орехите. На Сипеите също се групират пасажи. Ловят се и на живи рибки, и на джигови примамки. Възможни са попадения и от други хищници: щуки и бели риби и то със сходна тактика на улова. Влизат и с лодки, което също е уместен подход.

ЯЗОВИР „ОГНЯНОВО“

Трудни риби и несигурен улов – това е картината към 23 ноември на яз. „Огняново” напоследък и е логично защо рибарското присъствие никак не е голямо. Все пак сега не е време за еуфория. Но да не отписва­ме някои възможности: там са хващани едри кефали с въдица на плувка в дълбока вода и търпеливо стреляне на бели червеи в хранителното петно. Стръвта е „мартеничка“ от разноцветни червеи. По-уверено кълване може да се очаква в следобедните часове. Костурите, които се ловяха добре в ранната есен, сега пасуват.

ЯЗОВИР „ЦОНЕВО“

Към 23 ноември спинингисти продължават да наобикалят яз. „Цонево” в търсене на костури. Отзивите са противоречиви, но има хора, които се хвалят с добри попадения от бодливци. Джиговият риболов е най-резултатен и практикуван в късната есен. На фидер, в по- дълбока вода може да се излъже по някоя платика и бабушка, но няма сигурност в такъв улов. Важно е да се случи и на спо­койно време, за да се хване нещо.

ЯЗОВИР „ВЕРИНСКО“

Преобладаващо едри платики от порядъка на половинка и повече продължават да радват фидеристи, заложили на рибо­лов в късната есен. С уговорката, че рибите са вече на голяма дистанция и изявите им стават все по-инцидентни. Нищо учуд­ващо няма, очевидно този риболов ще приключи в скоро време. Каракудите, които са основен обект там през лятото, вече са извън играта. По-скоро някоя бабушка може да попадне като бонус измежду платиките.

РЕКА ЯНТРА

Най-после потръгна улов на скобар по реката, след като за дълъг период от есента тази риба все не попадаше в „дашния списък“. Хващат се също кефали и бели мрени, въпреки мало­водието и доста избистрения облик на Янтра. Чудеса в улова няма, но с адекватен подход всеки ще си хване своята риба. Във Великотърновска област като най-посещавани в последно време се очертават вировете при Долна Оряховица и Първо­майци. По корекциите се хващат щуки, но няма данни за изва­дени трофейни риби.

РЕКА СТРУМА

И по Струма скобарът е основна цел, но прави впечатление, че все още има разнообразие в улова по някои топдестинации от Благоевград и надолу по течението. Излизат и морунаши, и кефали, даже през ноември се вадят и единични едри мрени. Такива вести идват от рибари, посещавали районите на Бело поле, Монцата, Железница, Симитли. Ако се залага изцяло на скобар – да се лови на троха, ако се търси разнообразие – на бели червеи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ