140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

На яз. „Копринка”: Приходите от състезание отидоха за зарибяване

състезание зарибяване

Общо 78 състезатели, от които 15 деца, се отзоваха на поканата за участие в състе­зание по спининг Reins Cup 2021 на язовир „Копринка“, организирано от Fishing Zone. Риболовът беше доста труден, но и при такива обстоятелства се уловиха 48 мерни риби, както следва: 28 костура, 19 щуки и 1 бяла риба. Най-голямата риба е щука с дължина 74 см. Победител в състезанието стана Даниел Кирицоев, а негови подглас­ници, заели съответно второ и трето място са Илиян Симеонов и Цветомир Нейков.

състезание зарибяване

Събраната сума от такси за участие дос­тигна 2 хиляди лева и бе предоставена из­цяло за зарибяване, което се осъществи веднага след състезанието. Риболовен магазин „Пъстървата“ дари 1300 лева за каузата, плюс 700 лева събрани от дари­телски кутии, поставени в два магазина в Казанлък.

Така, с общата сума бяха доставени и пуснати в язовира 220 кг бели риби плюс още около 200 сомчета с различна големи­на, включително и отрасли, надхвърлили критичните граници да станат жертви на хищници.

Състезанието, съчетано с последващо зарибяване, се превърна в празник на лю­бителския риболов и всички, независимо от класирането им, останаха удовлетворени от преживяното през този ден.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ