ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

На яз. „Копринка”: Приходите от състезание отидоха за зарибяване

състезание зарибяване

Общо 78 състезатели, от които 15 деца, се отзоваха на поканата за участие в състе­зание по спининг Reins Cup 2021 на язовир „Копринка“, организирано от Fishing Zone. Риболовът беше доста труден, но и при такива обстоятелства се уловиха 48 мерни риби, както следва: 28 костура, 19 щуки и 1 бяла риба. Най-голямата риба е щука с дължина 74 см. Победител в състезанието стана Даниел Кирицоев, а негови подглас­ници, заели съответно второ и трето място са Илиян Симеонов и Цветомир Нейков.

състезание зарибяване

Събраната сума от такси за участие дос­тигна 2 хиляди лева и бе предоставена из­цяло за зарибяване, което се осъществи веднага след състезанието. Риболовен магазин „Пъстървата“ дари 1300 лева за каузата, плюс 700 лева събрани от дари­телски кутии, поставени в два магазина в Казанлък.

Така, с общата сума бяха доставени и пуснати в язовира 220 кг бели риби плюс още около 200 сомчета с различна големи­на, включително и отрасли, надхвърлили критичните граници да станат жертви на хищници.

Състезанието, съчетано с последващо зарибяване, се превърна в празник на лю­бителския риболов и всички, независимо от класирането им, останаха удовлетворени от преживяното през този ден.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ