140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Шаранджиите закриха сезона с турнир за Купата на БФРС

шаранджии бфрс

След като излъчиха шампиона още през август, шаранджиите приключиха активния сезон с турнир за Купата на БФРС. Послед­ното за годината маратонско състезание (според регламента то продължава 72 часа) се проведе на язовир „Прогрес“, разполо­жен между селата Горски извор и Добрич в Хасковска област. Това е сравнително нова дестинация, където турнири от такъв ранг до­сега не бяха провеждани.

Резултатите не бяха такива, каквито се помнят от трите кръга на държавния шам­пионат, играни на язовирите „Тръстиково“ и „Берсин“. Там през лятото се извадиха тоно­ве риба. Сега чак такива постижения нямаше, нито като количество, нито като трофеи. Ма­совите шарани бяха между 1 и 3 кг. Уточнява­ме, че за класирането се зачитат само таки­ва над 1,5 кг. Най-голямата риба на турнира беше шаран 3,950 кг, уловен от „Шумен карп“. Показателно е, че 4 от 19-те участващи отбо­ра не можаха изобщо да се разпишат.

шаранджии бфрс

В хода на турнира все пак изпъкнаха някол­ко отбора, които методично трупаха актив и се очертаха като фаворити. Някои „улучиха ваксата“, други просто се оказаха на по-до­бро място. Жребият винаги е фактор в ша­ранския състезателен риболов.

В крайна сметка победата спечели отбо­рът на „Фишмания 75“ с улов от 32,245 кг, а с това и Купата на БФРС. Второто място е за „Лидер 2“ с 27,945 кг, а трети е „Шумен карп“ с 24,845 кг. Следващите отбори изостанаха значително с резултатите. Шестицата попъл­ниха тимовете на „Лидер карп Гранд“ с 15,160 кг, „Лотос карп“ с 12,525 кг и „Варна карп“ с 12,430 кг.

Да припомним, че държавен шампион след финалния турнир на язовир „Берсин“ стана КСР „Майсторски риболов“, следван отбори­те на „Фишинг Турнъмънтс“ и КСР „Кормора­ни“.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ