НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Състезанията по подледен риболов стартират на 15-16 януари

състезания подледен

Техническата комисия на секция „Подледен риболов“ към Бъл­гарската федерация по риболовни спортове утвърди състезател­ния календар за 2022 година, макар и с доста условности. Това се налага заради несигурността по отношение на ледената обстанов­ка по предвидените за състезания водоеми. Все още не е изяснено дали ще се проведе и световното първенство в Литва, което трябва да е на 19-20 февруари. Имаме готовност да вземем участие с наш национален отбор.

По тази причина са предвидени 4 кръга в шампионата, като трети кръг съвпада с датите на световното първенство по подледен риболов и ако нашите пъ­туват за Литва, този кръг ще отпадне от програмата.

Националният шампионат стартира на 15-16 януари на язовир „Малък Беглик“, вторият кръг ще е на 29-30 януари на язовир „Ши­рока поляна“, а третият кръг е предвиден за 19-20 февруари на язовир „Веринско“. Финалният четвърти кръг ще е на 5-6 март на язовир „Голям Беглик“. Разбира се, при липса на подходящи усло­вия и здрав лед ще се налагат промени.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ