140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Състезание по спининг в центъра на Перник

перник състезание

Ентусиазирани доброволци сами се организираха и проведоха щателно почистване на отдавна занемареното езеро в градския парк на Перник. То е било отдадено на концесия, но от общината са прекратили договора поради неизпълнение на задълженията от концесионера. По повод на тази хубава инициатива, след еко­акцията и облагородяването на района бе решено там да се ор­ганизира и първото по рода си състезание по спинингов риболов в града.

Езерцето бе зарибено с 500 кг американски пъстърви, а органи­затори станаха Fishingzone и магазин „При Митко“. Всичко това с безрезервната подкрепа на община Перник и местното звено на ЦРОО.

Желаещите се оказаха дори повече от възможностите на езе­рото, все пак за състезателно трасе бе определена само част от бреговата зона. Да заметнат въдици в двата дни на мрачен и дъждовен уикенд преди празниците дойдоха много любители на спининга от града и региона, имаше и гости от по-отдалече­ни места. През първия ден се състезаваха възрастните, а през втория ден пъстървите бяха преследвани само от деца. Всички хванати риби се връщаха обратно.

Няма да споменаваме имена на победители и призьори, защо­то всички, които се включиха в това състезание-шоу, се почув­стваха като достойни участници в хубав празник. Даже мнозина изразиха надежда, че и занапред ще има такива мероприятия.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ