140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Има лед в Родопите, подледното първенство тръгва през уикенда

подледен риболов родопите

От секция „Подледен риболов“ към Българската федерация по риболовни спортове обявиха по-рано състезателния календар за вътрешния шампион, но под условие: при наличие на здрав лед по посочените водоеми.

Притесненията на организаторите от продължилото необичайно дълго затопляне от началото на януари бяха основателни, но вече отпадат. Разузнаването показва, че има ледена покривка по високите язовири в Родопите, а и прогнозите на синоптиците са оптимистични в това отношение – застудяването ще продължи. Всичко това позволява националният шампионат да стартира по утвърдената програма.

На първия лед: с много ентусиазъм, но без рискове

И така, за шестте потвърдили участие отбора предстоят официални тренировки в четвъртък и петък, а двата манша от първия за годината турнир ще са в събота и неделя (15 и 16 януари) на язовир „Малък Беглик“.

Очаква се в улова да попаднат обичайните заподозрени – костури и бабушки. На „Малкия Беглик“ рибите са преобладаващо дребни, но пък има динамика и се получават интересни състезания. Поне такива са впечатленията от провежданите там турнири през последните няколко години.

За следващите кръгове от шампионата ще се процедира според времето и конкретните условия, но по всичко личи, че отново подледният керван ще пътува в посока към Родопите.

***

Нека припомним как се развиха събитията в отминалия шампионат през 2021 година. По програма трябваше да се изиграят три турнира. Само че след първите два кръга последва трайно затопляне и насроченият трети последен турнир от първенството нямаше как да се проведе. Крайното класиране се оформи на базата на резултатите от изиграните два кръга. Шампион е отборът на „Майсторски риболов“, който е сред безспорните хегемони в подледния риболов у нас през последните десетина години. И тази година „Майсторите“ се очертават като основни фаворити за титлата.

Генерално класиране 2021 г.

1. „Майсторски риболов“ – 18 н.т.

2. „Фиш мастерс“ – 20 н.т.

3. „Биг фиш“ – 29 н.т.

4. „Мосела“ – 32 н.т.

5. „Риболовен свят“ – 34,5 н.т.

6. „MF Tackle“ – 34,5 н.т.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ