НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 17 януари

актуално 17 януари

ЯЗОВИР „ПЯСЪЧНИК“

Еуфорията от силен риболов на бяла риба в първите десети­на меки дни от новата година обзе и най-големия язовир в Пло­вдивска област. Влезлите с лодки залагаха изцяло на джигови примамки и хващаха бели риби и костури, като в някои дни се получаваха много добри резултати. Последвалото към 17 януари трайно засту­дяване обаче неминуемо ще промени картината и вероятно тази възможност ще отпадне.

ЯЗОВИР „ГОЛЯМ БЕГЛИК“

Най-после лед по високите родопски язовири! Първите отзи­ви от „Голям Беглик“ към 17 януари са обнадеждаващи. Хващани са костури на зимна блесна, като е имало и попадения от половинка на­горе. Даже и една мерна щука е влязла в актива на софийски зимни риболовци. Но с уговорката, че рибите са групирани и трябва да се търсят, което налага пробиване на повече дупки.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Фидеристи са тествали поведението на рибите и след на­стъпилата студена вълна. На Дунавския ръкав са хващани ба­бушки, но на голяма дистанция и с много търпение. Ако има известно активизиране, то ще е по обяд. И редките риби сега се възприемат като добър улов, все пак сме в разгара на зимата.

РЕКА МАРИЦА

Преди валежите пловдивчани трупаха активи със скобаари на Циганския бараж, но реката придойде, задържа високо ниво и нещата се промениха. През последните дни става добър ри­болов по Мръсния канал. Хващат се предимно кефали и мору­наши от средна големина. Пълноводието отваря възможности за риболов и по притоците на Марица. Добри отзиви идват от района на вливането на река Сазлийка, където са се групирали големи пасажи с риба.

РЕКА РОСИЦА

На най-посещаваните места – вировете при с. Ресен – се хваща разнообразна риба, но е и доста капризна, предвид все­кидневния рибарски пресинг. По реката ловят и едри кефали, но нагоре по течението – около гр. Бяла Черква и в землищата на селата Стамболово и Лесичери. Хващат се единични риби, но пък все от „тежка категория“ по 1-2 кг. Стрелбата на бели червеи като захранка е много резултатна.

РЕКА КАМЧИЯ

Спинингисти са ловили кефали по вировете между гр. Дълго­пол и с. Величково. Преобладавали са риби от средна големи­на, като силиконовите примамки са били най-резултатни. Проб­вали да хванат риба на плувка, но без особен успех.

РЕКА МАЛКИ ИСКЪР

В най-долното течение при гр. Роман се навъртат риби, обик­новено морунаши и скобари, но не впечатляват с големина. При пълноводен Искър пасажите навлизат в притока и тогава става добър риболов по тези места.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ