140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

„Ледените рицари“ в страхотна битка на язовир „Малък Беглик“

състезание малък беглик

Зрелищна битка и зашеметяващ обрат през втория ден, тотално обърнал класирането. Това е акцентът от провелия се през уикенда първи кръг от държавния шампионат по подледен риболов под егидата на Българската федерация по риболовни спортове на яз. „Малък Беглик”.

Имаше известни притеснения за организаторите дали ще може да се проведе турнирът заради задържалото се меко време, но застудяването дойде на място и всички си отдъхнаха. Нещо повече, студът беше зверски през съботния ден, когато температурите спаднаха под минус 10 градуса, но поне се образува достатъчно здрав 15 см лед, а това позволи провеждането на състезанието без каквито и да е рискове.

състезание малък беглик

И все пак леденият вятър в съботния ден на яз. „Малък Беглик” създаде доста трудности за риболовците – не толкова заради студа, колкото при боравенето с фините въдици. Някои се настроиха бързо, други загубиха време в търсене на рибни пасажи. Имаше и елемент на късмет, но и това е част от спорта.

Състезателите от „MF Tackle“ показаха най-стабилна отборна игра и дръпнаха напред в класирането с 11 наказателни точки. Три отбора ги следваха с по 14 н.т., а още два изостанаха на точка или две след тях. Изненадващо шампионите от „Майсторски риболов“ финишираха предпоследни и като че ли отпадаха от сметките за челните места. Но това бе само първи манш. Който реши да отписва шампионите – тотално сбърка!

През втория ден „Майсторите“ се показаха в пълния си блясък и взеха две победи и две втори места в секторите. Така финишираха с 6 н.т., а в същото време конкурентите не успяха да покажат силна отборна игра и резултатите им се размиха.

състезание малък беглик

В крайна сметка победата и то напълно заслужена с оглед развоя на събитията, е за отбора на „Майсторски риболов“. Подгласници станаха „Риболовен свят“ и „MF Tackle“. Индивидуален победител е Никола Стефанов от „MF Tackle“.

Класиране I кръг

1. „Майсторски р-в“ – 21 н.т. 9,011 кг

2. „Риболовен свят“ – 26 н.т. 8,030 кг

3. „MF Tackle“ – 28 н.т. 8,231 кг

4. „Фиш мастерс“ – 29 н.т. 6,826 кг

5. „Мосела“ – 31 н.т. 6,587 кг

6. „Биг фиш“ – 33 н.т. 60,05 кг

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ