140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

„Майсторски риболов“ с втора победа в шампионата, този път на леда на язовир „Широка поляна“

майсторски риболов

Големият фаворит в тазгодишния национален шампионат по подледен риболов отново взе победа, но този път без драматичните обрати, с каквито се запомни първият турнир. Отборът на „Майсторски риболов“ демонстрира голямата си класа и не остави никакви шансове на преследвачите, които се задоволиха с борба за другите призови места.

майсторски риболов

 Майсторите тръгнаха ударно и взеха три секторни победи и второ място в първия манш (събота), докато в другите отбори изявите бяха предимно индивидуални. И през втория ден (неделя) лидерите съхраниха високото темпо и финишираха с убийствена преднина пред преследвачите.

майсторски риболов

Родопският красавец язовир „Широка поляна“ този път се показа в добра светлина, със здрав лед към 30 см, със студено (до минус 15 градуса в сутрешните часове) време, но спокойно и ясно, даже през деня слънчево.  Всичко това, в добавка и с хващаните прилични костури и бабушки, беше предпоставка да се получи много хубаво състезание. 

И така, тимът на „Майсторски риболов“ взе втора победа в шампионата, а и натрупа солидна преднина, която е трудно да бъде стопена от преследвачите. Но да видим, предстоят още два кръга, в които всичко е възможно.

Индивидуален победител във втория кръг стана лидерът и капитан на „Майсторите“ Ивайло Христов с 2 н.т. (две секторни победи). На второ място се нареди съотборникът му Божидар Спасов, а трети е Никола Стефанов от „MF Tackle“.

майсторски риболов

Класиране II кръг

1. „Майсторски р-в“ – 13 н.т. 7,379 кг

2. „Риболовен свят“ – 29 н.т. 4,117 кг

3. „Фиш мастерс“ – 30 н.т. 4,093 кг

4. „MF Tackle“ – 31 н.т. 6,252 кг

5. „Биг фиш“ – 32 н.т. 4,791кг

6. „Мосела“ – 33 н.т. 4,055 кг

Капитанът на „Майсторски риболов“ и индивидуален победител Ивайло Христов сподели пред наш репортер:

 „Стана силно състезание, но никак не лесно. Предвидихме по-големи сектори при разчертаването на терените, за да има възможност за повече импровизации. Все пак ловихме в район с неравен терен и дълбочини от 4 до към 7 метра. Това беше полезен ход, имахме срещи с доста едри костури и бабушки, а при ползването на тези тънки влакна емоциите са страхотни. Дори и аз имах неудачи със скъсани линии при съпротивата на едри бабушки. Но това е част от чара на подледния риболов. В крайна сметка ние сме много обигран отбор, взехме някои важни тактически решения и не допуснахме изненади в класирането…“

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ