140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ИАРА в действие – Бракониерските посегателства продължават

иара бракониери

*Нарушители, извършващи незаконен ри­болов с мрежи в язовир „Цонево“, са заловени при проверка на инспектори от ИАРА-Варна. Бракониерите са спипани в землището на с. Аспарухово, а впоследствие са извадени и мрежите с обща дължина 150 м. Уловената риба е освободена, а на нарушителите са съставени актове.

*Други 150 м мрежи, поставени в работно положение, са извадени от водите на язовир „Елешница“, в близост до стената. Това също е станало при рутинна акция на варненските надзорници.

*При проверка, осъществена по сигнал, са отрити и извадени 7 мрежи с обща дължина 300 м от язовир „Розов кладенец“. Акцията е проведена от екип от звената на ИАРА в Сливен и Стара Загора. Помощ при ваденето на мрежите и освобождаването на рибата са оказали доброволни сътрудници и членове на ЦРОО.

*Язовир „Мандра“ за пореден път е станал обект на посегателства. Там при извърше­на проверка по вода са извадени 4 мрежи с обща дължина 250 м. Уловените в тях риби (предимно платики) са дарени на Зоопарк Бургас за храна на осиновените от ИАРА пе­ликани и щъркели.

*След добре координирана акция на ЦРОО и ИАРА, продължила над 17 часа, на язовир „Жребчево“ са заловени две лица, разполага­щи мрежи в района на устието. Бракониери­те са хванати на място докато разпъват 400 м мрежи, а други 200 м били подготвени за пускане във водата. Полицейски екип също се е отзовал на помощ. Това е втори път на залавяне на същите бракониери. Очаква се да влязат в сила наказателни постановления за тях.

иара бракониери

*Инспектори от ИАРА, от отдел „РК-Цен­трален Дунав“, съвместно със служители на Гранична полиция, са извършили масирани проверки по бреговете и във водите на река Дунав, в района от с. Байкал, обл. Плевен до Русе. Проверките са част от план за съ­трудничество между двете институции, които имат за цел наблюдения за нерегламентира­но извършване на стопански риболов. В хода на акцията, в района на гр. Никопол е уста­новено лице, извършващо стопански риболов без да притежава необходимите документи. На нарушителя е съставен акт, а лодката и мрежата са иззети. В района на гр. Свищов са открити и извадени други 4 заложени мрежи с обща дължина 300 м, а в близост до остров Батин е иззета още една мрежа с дължина 80 м.

*Габровски надзорници са извършили про­верка по вода на язовир „Ал. Стамболийски“. В района на с. Младен са открити и конфиску­вани 3 мрежи с приблизителна дължина 150 метра. Уловената риба от видовете шаран, каракуда и бяла риба, е върната обратно във водата.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ