140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

„Майсторски риболов“ докосват титлата в подледния риболов

майсторски риболов

Поредна спечелена спортна битка от тима на „Майсторски риболов“, след която връчването на титлата на националния шампион за 2022 г. е само въпрос на време след формалното изиграване на последния четвърти кръг.

Подледният керван отново пътува към Родопите, въпреки че по предварителна програма този кръг трябваше да се изиграе на язовир „Веринско“. В равнинната част на страната обаче ледената покривка (където я имаше) се задържа за кратко и от Техническата комисия към секцията нямаха друг избор, освен да насрочат турнира на някой от високо разположените родопски язовири.  

И така, на здравия 40-сантиметров лед на „Малък Беглик“ шестте отбора проведоха поредния интересен турнир. През съботния ден времето беше много благосклонно – слънчево и тихо, с приятни температури. Имаше някои притеснения дали това ще е добре за риболова, но като цяло рибите бяха активни.

майсторски риболов

Ловиха се традиционните костури: от дребни до средни и по-редки бабушки. В първия манш отборът на  „MF Tackle“ дръпна с точка аванс пред преследвачите си „Майсторски риболов“ и „Мосела“. Но това означаваше, че всичко около крайното класиране ще се реши през втория манш. Тогава обаче времето се промени, заоблачи се, застудя и рибите сякаш усетиха промяната. Резултатите бяха видимо по-слаби от първия манш, а в някои сектори едва спасиха капото с по два-три хванати дребосъка.

Въпреки всички тези перипетии „Майсторите“ отново натрупаха най-добър актив и финишираха като победители с 4 н.т. преднина пред „MF Tackle“, а за „Мосела“ остана третото място.

Индивидуален победител с две секторни победи е Методи Костов („Майсторски риболов“), следван от Ники Николов („Мосела“) и Станислав Кузов („MF Tackle“).

Последният четвърти кръг от шампионата ще се проведе на язовир „Голям Беглик“ на 5-6 март.

Класиране III кръг

 1. „Майсторски р-в“ – 20 н.т.

 2.  „MF Tackle“ – 24 н.т. 

 3. „Мосела“ – 26 н.т.

 4. „Риболовен свят“ – 31 н.т.

 5. „Фиш мастерс“ – 32 н.т.

 6. „Биг фиш“ – 35 н.т.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ