140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ИАРА в действие – Термокамери помагат за контрола по водоемите

иара термокамери

Все по-често в сводките на ИАРА по отно­шение на риболовния надзор се споменава за разкрити бракониерски посегателства с помощта на термокамери. Тези технически устройства се ползват и от екипи на ЦРОО и очевидно вършат добра работа, като спома­гат за локализиране на човешко присъствие в тъмната част от денонощието. И сега има­ме такива случаи, за които ще стане дума.

иара термокамери

*Служители на РК Свищов към ИАРА са извършили нощна проверка и наблюдение с термовизионна камера на отводнителен канал Свищов-запад. В хода на проверката са установени две лица, извършващи рибо­лов с мрежи. На нарушителите са съставени актове за нарушаване на разпоредбите на ЗРА. Мрежите с обща дължина 60 метра са иззети, а уловената риба е освободена.

*Габровски надзорници от ИАРА са извър­шили рутинна проверка по вода на язовир „Ал. Стамболийски“. В хода на акцията са открити бракониерски мрежи с обща дължи­на 300 метра, поставени в работно положе­ние. Уловената риба е върната обратно във водата. Мрежите са иззети за унищожение.

*Полицейски екип от РУ-Павликени е за­държал 57-годишен мъж от гр. Бяла черква за незаконен улов на риба. След получен сигнал за бракониерство на язовира край с. Паскалевец полицаите са реагирали неза­бавно и са спипали нарушителя на местоп­рестъплението. Той е известен на полици­ята, вече осъждан. По случая е започнало досъсебно производство.

*С помощта на термокамери вече бяха разкрити посегателства и на други големи язовири, за които сме писали: „Копринка“, „Жребчево“, „Ястребино“, „Пясъчник“.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ