140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Извадиха купища бракониерски мрежи от язовир „Мандра”

бракониерски мрежи

*Стана сякаш обичайно сводката за дей­ността на риболовния надзор да започва с язовир „Мандра“, където бракониерството е в особено големи размери и набезите про­дължават. И сега е така. При извършена ру­тинна проверка инспектори от ИАРА-Бургас са открили и извадили от водата цели 27 бракониерски мрежи с обща дължина 1350 м. Уловената в тях 50 кг риба (сребриста каракуда) е дарена на Домашен социален патронаж – гр. Малко Търново. В хода на проверката е открита немаркирана лодка с мрежи и чували, прикрита в тръстиките. Всички бракониерски средства са иззети.

*След подаден сигнал за поставени бракониерски мрежи в прилежащата акватория на Пристанище „Леспорт“ и в близост до ТЕЦ-Варна, ин­спектори от ИАРА-Варна са се отзовали на мястото. Там действително са установили заложени мрежи с дължина 800 м. С тях е преградено устието при „Топлата вода“ на ТЕЦ-а. Уловените 15 кг платерина и морски кефал са освободени. Инспекторите преду­преждават, че залагането на мрежи и други риболовни уреди във водното пространство, обособено за преминаващите плавателни съдове, е предпоставка за инциденти и води до вредни последици при корабоплаването.

бракониерски мрежи

*Добрички екип е обходил с патрулна лод­ка езеро Дуранкулак. Там са открити и изва­дени 150 м мрежи и 10 бр. винтери. Улове­ните риби в мрежите и раци във винтерите са освободени.

*Масирани проверки по Дунав са извър­шили през последните дни надзорниците от ИАРА-Силистра. При обхода са установени и иззети 5 нелегални мрежи с обща дължина 250 м.

*Задържан е 55-годишен мъж, ловил риба с ток в Дунав край с. Загражден. Полицей­ски екип от РУ Гулянци е засякъл бракони­ера късно вечерта и той е бил заловен на местопрестъплението. Наблизо е открита надуваема лодка, акумулаторна батерия и устройство за електроулов с всички необхо­дими помощни средства. Лодката и вещите са иззети, по случая е образувано досъдеб­но производство.

*При извършена нощна проверка в ста­рите корита на река Янтра, в землището на с. Ценово, инспектори от ИАРА-Русе са за­ловили бракониер в момент на залагане на мрежи. Лодката и мрежите са иззети, улов в тях не е имало. На лицето е съставен акт по надлежния ред.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ