140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

160 риболовци мериха сили в три дисциплини на Гребния канал в Пловдив

състезание в три дисциплини пловдив

Повече от 160 риболовци от три дисциплини, плюс солидна детска група, се включиха в турнира за Купата на БФРС на Гребната база в Пловдив. Очевидно хората са зажаднели за състезателен риболов след дългото време на налагани рестрикции заради коронакризата.

Това всъщност е отложеното от миналата есен издание на традиционното състезание, което тогава нямаше как да се проведе заради повсеместни противоепидемични мерки.

На Канала в Пловдив най-многобройна бе групата на плувкаджиите – общо 37 тима от по двама състезатели. Фидеристите играха с 32 двойки, а в дисциплината „Метод фидер“ имаше по-скромно участие от едва три тима. Осемте детски отбора се състезаваха само в дисциплината „Риболов на плувка“.

За участие имаха възможност да се запишат и любители риболовци, които не са членове на Федерацията.

Доста емоции в тези три дисциплини, битки с хванати и изпуснати риби, обрати в класирането и перипетии, свързани с капризите на времето съпровождаха участниците в този голям риболовен празник през двата дни на отминалия уикенд.

В събота времето бе благосклонно – меко и спокойно, докато в неделя рязко застудя и това до голяма степен стресира рибите. Който съумя да се нагоди към по-екстремните условия и по-бързо намери път към капризните риби, натрупа актив и се изкачи нагоре в класирането.

Масовите риби бяха каракуди от различна големина, а като специален бонус идваха и шарани. Разнообразие внасяха кефали, уклеи, слънчевки.

Уточняваме, че от БФРС наскоро проведоха специално зарибяване на Гребния канал, където пуснаха около 600 кг отрасли каракуди.

състезание в три дисциплини пловдив

И така, след състезанието последваха стриктни изчисления на резултатите във всяка от участващите категории. По регламент класирането е само отборно, на базата на общото постижение на двамата участници във всеки тим.

В най-популярната дисциплина „Риболов на плувка“ победата заслужиха Тодор Симеонов и Руси Жеков с 16,5 н.т.. Второто място е за Георги Георгиев и Божидар Цветков с 20 н.т., а трети са Атанас Кюркчиев и Христо Лесев с 21 н.т.

Фидеристите финишираха с победители Георги Бурчаков и Илия Димитров с 9 н.т., а техни подгласници станаха Радослав Вълчев и Тодор Стойчев с 13 н.т. и Георги Янев и Тодор Илиев с 14 н.т. В дисциплината „Метод фидер“ най-добра се оказа двойката Влади Йотов и Ивайло Янков с 6 н.т.

състезание в три дисциплини пловдив

При децата победата завоюваха Мартин Иванов и Денис Красимиров с 5 н.т. След тях се наредиха Георги Георгиев и Калоян Миленов с 6 н.т., а трети са Златин Диянов и Михаил Бочков също с 6 н.т., но по-малък улов.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ