140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Българи участваха в риболовно шоу в Унгария

риболовно шоу унгария

Два български отбора – „Майсторски риболов“ и „Ми­терсон Арена“ взеха участие в интересно и изключително зрелищно състезание по ри­болов на плувка в унгарския град Дьор.

Домакините са поканили общо 18 отбора да покажат умения в риболова на нова спортна база, където освен стадион и други футболни иг­рища, тенис кортове и велоа­леи, е имало и два обособени водоема, пълни с риба. Отбо­рите са били по двойки, като състезателният маратоне продължил цели четири дни.

Водоемът е бил разделен на 3 сектора, с по 6 отбора във всеки от тях. Всяка двойка се разполага на широка плат­форма и лови на 2 стойки по 3,5 часа. Рибата се мери и отборът набира точки според уловените килограми. После позициите на отборите се под­менят. Първоначално местата са разпределени с жребий, а впоследствие са се променя­ли съобразно класирането. Във всеки от четирите състе­зателни дни е определяно от­борно класиране, а крайните резултати са сумарни, на ба­зата на активите от тези дни.

риболовно шоу унгария

Всички са ловили с щеки, а рибите са били шарани от 1,5 докъм 5 кг и едри каракуди.

Стръвта е била строго опре­делена – царевица и бели червеи. В хода на състезание­то са извадени тонове риба.

Дани Василев и Румен Вит­ков, играли за тима на „Май­сторски риболов“ са заели 4-то място в крайното класи­ране, а отборът на „Митерсон Арена“ е завършил на 5-та позиция. Но не класирането е толкова важно в случая. По- важното е, че в това истинско риболовно шоу, преминало изцяло в дух на спортсменствоса участвали отбори от дома­кина Унгария, Сърбия, Чехия, Полша, Словакия, България. Ловили са силни и борбени риби и са се насладили макси­мално, за да превърнат състе­занието в истински празник.

Нашите състезатели са останали очаровани от видяно­то като спортна база. Гледа­ли, цъкали с език и изказвали похвали на организаторите. Защото такова съоръжение няма никъде у нас.

***

Дьор е град в Северозапад­на Унгария, административен център на област Дьор-Мо­шон-Шопрон. Населението му е 130 хиляди жители. ­

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ