140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

На Световното клубно първенство по фидер риболов: В „златната среда“ сме

световното клубно първемство по фидер риболов

Два наши отбора „MF Tackle“ и „Vidrax Team“ взеха участие в световното клубно първенство по фидер риболов, проведено в Италия на 8-10 април. На канала Бианко Лорео се събраха общо 43 тима и този форум отново стана най-масов в риболовните дисциплини, както беше и през миналата година. Припомняме, тогава световният фидер елит мери сили на нашия Гребен канал в Пловдив.

световното клубно първемство по фидер риболов

Българите проведоха усърдна подготовка, тренираха цяла седмица на канала, хващаха доста риби и като че ли имахме очаквания да се изкачим в класирането. Реалността обаче се оказа друга. Все още сме далеч от най-добрите в тази дисциплина и ще трябва време, за да имаме реални шансове за класиране в челото.

Все пак момчетата от „MF Tackle“ се представиха съвсем достойно и заеха 21-во място в така наречената „златна среда“. „Vidrax Team“ са на 36-та позиция в крайното класиране, което е доста близо до дъното.

На Световно клубно първенство по фидер риболов нидерланците от „JWP Watwrservize“ отново показаха високата си класа и спечелиха титлата убедително, както го сториха и на предишния шампионат в Пловдив.

световното клубно първемство по фидер риболов

И сега най-хомогенният и силен отбор изпъкна с умения и работоспособност в специфичната дисциплина, с които дръпна напред и уби интригата в шампионата доста преди финалния съдийски сигнал.

Шампионите финишираха с 36 наказателни точки, като всичките им състезатели вземаха челните места в секторите и през двата манша.

На второ място завърши унгарският отбор „Marosh Walter“ с 57 н.т., а третата позиция е за „Team ASV“ от Австрия с 64 н.т.

световното клубно първемство по фидер риболов

За нашите фидеристи всяко подобно участие е трупане на безценен опит. Все пак само така, в контакт с най-големите светила в тази дисциплина, ще може да се усъвършенстват и да овладеят някои тънкости, които ще им помогнат да взимат и по-престижни класирания.

Най-важното е, че има ентусиазъм у тях, за всичко друго си трябва постоянство и търпение.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ