140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Първи национален турнир по Троут Ареа риболов

турнир Троут Ареа

С 6 отбора стартира националното пър­венство в новата дисциплина Троут Ареа – скоростен спинингов риболов на пъстърва в затворен водоем. Състезанието, което се превърна в зрелищно шоу, се проведе на комплекс „Загорка“ в Стара Загора. Всички участници показаха много голямо желание, а също и висока класа, като уловиха общо 1186 пъстърви за двата състезателни дни.

Новата дисциплина Троут Ареа е италиански патент и беше въведена от Световната федера­ция по спортен риболов ФИПС през мина­лата година, след като се оказа, че към нея има значителен интерес. По регламент състезателите спинингисти ловят само на ограничен вид изкуствени примамки. Поз­волени са единствено клатещи и въртящи блесни, както и воблери. Забранено е да се лови със силикони, не се ползват и аро­матизатори. Куките са само единични, без контри.

В секторите се играе на директни мачо­ве между състезателите по схемата „всеки срещу всеки“, като един мач е 30 минути. За победа се дават 3 точки, за равенство с уловени риби – 2 точки, а за равенство без уловени риби – 1 точка. Индивидуалното класиране се прави по броя на спечеле­ните точки в директните мачове, а отбор­ното – съобразно заетите места от всички четирима състезатели от даден отбор в четирите сектора.

турнир Троут Ареа

В тазгодишното първенство стартираха отборите „Митерсон“, „Мосела“, „МФ Та­къл“, „Риболовен свят“, „Фишинг Зоун“ и домакините от „Фиш24“. Самият водоем представлява кръгъл басейн, строен пре­ди четири десетилетия за световното пър­венство по корабомоделизъм в Стара За­гора. Сега е нает от СКР „Стара Загора“ да го стопанисва, а вече го превърна в обект за Троут Ареа.

Първи победител е „МФ Такъл“, след­ван „Фиш24“ и „Мосела“. Първото място в индивидуалното класиране се реши след драматична надпревара между Петър Ла­ков от „Фишинг Зоун“ и Петко Иванов от „Фиш24“. В крайна сметка победата е за Лаков. Трети се нареди Калоян Якимов от „МФ Такъл“.

Вътрешният шампионат от три кръга ще се изиграе в ускорен ритъм, за да може да се сформира национален отбор и той да представи страната на световното първен­ство по Троут Ареа в Румъния.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ