НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Членовете на ЛРС-Септември пролетно зарибяваха с шаран и пъстърва

септември зарибяване

Точно преди Великден най-запалените риболовци на ЛРС-Септември се включиха в зарибяването на три от осемте стопанисвани от него водоеми – това са 6-ти, 7-ми и 8-ми рибарник на територията на гр. Септември, където заедно със специалиста по лова на ЛРС „Марица 1999” гр. Септември Емил Сталев пуснаха около 250 кг зарибителен материал или 370 броя еднолетен шаран в присъствието на представител на ИАРА.

септември зарибяване

„Сдружението закупи материала с пари от заверките на членските карти на риболовците, членове на ЛРС „Марица 1999” – каза по-рано председателят на сдружението Стоян Серев.

„Въпросните водоеми предлагат интересен улов и на щука, каленик и др., като имаме и много любители на хищните риби” – поясни Емил Сталев.

септември зарибяване

Тук всеки риболовец с членски билет издаден и от други сдружения може да дойде и да си направи удоволствието да риболовства по тези места, като сред чичковците риболовци има и немалко деца. Водоемите са в непосредствена близост до р. Марица – някога те са били баластриери, след което са превърнати в интересни рибарници.

септември зарибяване

Сдружението зариби и река Марица с пъстърва. Зарибителният материал е купен с парите от издадените билети за риболов от ИАРА, събирани през последните две години. На територията между гр. Септември и с. Хлебово са пуснати 15 кг зарибителен материал от 30 до 50-грамови пъстърви.

Третото Великденско зарибяване направи ЛРД-Ковачево – съставена и от ловци и риболовци от селата Злокучене и Лозен, която пуска във водоема на дружинката до с. Злокучене 260 кг шаран.

септември зарибяване

Водоемите се охраняват от членовете на ЛРС „Марица 1999”, които доброволно по собствена инициатива минават по бреговете да контролират, като често съветват риболовците да върнат обратно във водата улова от малки риби.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ