НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 2 май

актуално 2 май

Съобразяваме се с наложените забрани за риболов заради възпроизводството на рибите, затова в на­шата рубрика ще акцентираме върху водоеми от раз­решителния списък и такива със специален статут, където няма ограничения.

ЯЗОВИР „ОГОСТА“

Бреговата ивица на 200 м от водонапорната кула до полуос­тров Расника – това е разрешената за риболов територия на язо­вира. Към 2 май най-сигурен улов се получава с платиките. Не са големи, но пък в подходящи дни показват добра активност и може да се осмисли риболова с тях. В почивните дни по брегове­те се струпват доста рибари.

ЯЗОВИР „ДОМЛЯН“

И тази година язовир „Домлян“ към 2 май е най-интересната дестинация за цялата Пловдивска област през времето на забраната. Активизирането на рибата там обаче видимо се забави при хладната пролет. Първо тръгна уклей, а напоследък се чуха положителни отзиви за хващани и по-ценни риби – караку­ди, платики. Даже и неголеми шарани са изненадали прият­но упорити плувкаджии. С фидерни въдици също се работи успешно.

ЯЗОВИР „ЖЕКОВ ВИР“

Вторият язовир на река Тополница (след „Душанци“) е в разрешителния списък и това предизвиква интерес. В най- достъпните брегове откъм приустиевата част винаги може да се разчита на занимателен риболов. Рибите са бабушки, костури, по-рядко кефали. Най-многобройни са бабушките, но пък не впечатляват с големина.

ЯЗОВИР „ТЕЛИШ“

Риболовът на този язовир е разрешен, но само от брега. „Обичайните заподозрени“ сега са бабушки и уклеи. Срав­нително едри са и става хубава занимавка с тях. Даже при доста негативните отзиви за риболова на по-големия „Долни Дъбник“ напоследък, мнозина рибари от Плевенска област предпочитат да се забавляват на Телишкия язовир.

ЯЗОВИР „СУШИЦА“

Красивият язовир, разположен в подножието на най-се­верните родопски хълмове между асеновградските села Долнослав и Тополово, държи разнообразна риба. Все пак най-многобройна е популацията на морунашите и с тях се прави целенасочен риболов на плувка. Излизат доста хуба­ви риби от порядъка на половинка. Водоемът е арендован, но това не пречи да има значим рибарски интерес към него.

РЕКА РОСИЦА

Достатъчно обширен участък от реката е оставен сво­боден за риболов в градската част на Севлиево и това е най-интересната възможност за рибарите от региона. Но по това време чудеса не се случват. Ще се излъже някой и друг кефал и морунаш от средна ръка и това може да осмисли излета за всеки, решил да заметне въдица по тези места. Другата възможност в Габровска област през „сухия режим“ е язовир „Рачевци“. Тази година река Янтра остава изцяло забранена.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ