ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

„Зелена светлина“ за бялата риба – хищникът е разрешен от 16 май

бялата риба

Двумесечната забрана за риболов на бялата риба, заложена в Закона за рибарството зара­ди размножителен период (от 15 март до 15 май) изтече. От 16 май популярният хищник влиза в разчетите на риболовците и за него ще замятат въдици повсеместно. Някои от брега (на спининг или на дъно с жива стръв), други от лодка (на тролинг). Но всички еднакво енту­сиазирани да намерят път през прословутото непостоянство и капризи на бялата риба.

След щуката и распера, разрешени от 1 май, сега и за бялата риба има „зелена светлина“ и влиза в играта. Така въпреки продължаващата повсеместна забрана за риболов, поне по от­ношение на хищниците вече има достатъчно възможности.

Да припомним, че от 16 май се откри и сезо­нът на карагьоза, наричан още дунавска скум­рия. Морската риба навлиза на големи пасажи в Дунав и за период от около месец се превръ­ща в основен обект на преследване по цялото наше крайбрежие. Радослав МАРКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ