ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

България с бронзови медали от световното по улов на пъстърва

световното пъстърва

Националният отбор на България завърши на трето място на Световното първенство по улов на пъстърва за нации и клубове, което се проведе на река Бурбр във френското градче Пон-дю-Шерюй до Лион.
Шампион стана отборът на Италия, а нашите загубиха със съвсем малка разлика двубоя за сребърните медали с домакините от Франция
Въпросният шампионат беше отлаган в последните две години по уважителни причини – заради рестрикциите, свързани с пандемията от Covod-19 и сега най-сетне бе проведен.
Българските национали бяха Христо Пейков и Виктор Банкатев от „Девин“ и Пламен Бойков и Борис Георгиев от „Острието“.
Както винаги на световното в тази дисциплина, шампионските отличия отидоха при италианците. Те са безапелационен номер едно с уникално постижение – имат победи във всичките проведени дотук общо 29 световни първенства.

световното пъстърва


От българския състав най-силно се представи Христо Пейков, с две втори места в сектора си от двата състезателни дни. Двамата с Виктор Банкатев дори имаха спечелени победи срещу представителите на Италия в отделните рундове (45 мин).
В решителния момент на турнира Пламен Бойков беше сполетян от нещастието да улови последователно шаран, каракуда и бабушка, които не се зачитат, според регламента.
Малкият щаб от едва двама души също си каза думата и в два от секторите нямаше кой да даде информация на българските състезатели във важни моменти. Въпреки това битката за второто място вървеше до последно.
Е, отстъпихме на французите, но пък отборът на България се постара да даде най-доброто от себе си.
В индивидуалното класиране първите места заеха трима италианци, като световен шампион стана Никола Прандо. При клубовете първото място спечелиха състезателите на италианския „Вале Иманя“.
Следващият световен шампионат ще се проведе през 2023 г. в Хърватия. Да се надяваме, че световната коронакриза е отминала и повече няма да се налагат ограничения в състезателния риболов, каквито имаше през последните две години.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ