НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Детски рибарски училища стартират наесен

рибарски училища наесен

Ловно-рибарските сдружения в страната, които от септември организират детски рибарски училища, могат да разчитат на пълно съдействие от НЛРС-СЛРБ, обяви председателят на Съюза инж. Васил Василев по време на националното съвещание в столицата.

СЛРБ ще окаже методическа и финансова помощ, а сдруженията трябва да привлекат участниците наесен в контакт с образователните институции и местните власти.

„Имаме ли право да кажем – „Не, това няма да стане!“, запита реторично легендарната състезателка по риболовни спортове з.м.с. Росица Златанова, бивш зам.-председател на ловно-рибарския съюз.

В изказването си тя се върна назад във времето, когато в такива училище у нас са се обучавали 5000 деца – най-много в цяла Европа.

„Нека бъдем активни и да разберем, че това е дълг на всеки, който служи на Съюза. Когато вратите на организацията са отворени за децата, след тях идват родителите им“, продължи Златанова.

рибарски училища наесен

Възстановяването на детските рибарски училища е дълг към миналите и следващите поколения. Инициативата е от стратегическо значение за бъдещето на НЛРС-СЛРБ. Целта е такива училища да се организират в колкото се може повече райони на страната, заяви инж. Васил Василев. Очаква се инициативата да стартира наесен с новата учебна година, но ако някои сдружения имат готовност да започнат и през лятната ваканция, също ще могат да разчитат на необходимата подкрепа.
Своя опит в организирането на детски рибарски инициативи споделиха представители на ловно-рибарските сдружения в Монтана и Пазарджик. Участниците в съвещанието изслушаха и информация от Стефан Спасов, началник на отдел „Водено от общностите местно развитие“ в Министерство на земеделието, за възможностите за финансиране на подобни инициативи от програмите на ЕС посредством Местни инициативни групи.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ