ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Зарибиха езеро Вая с три вида риба

зарибиха вая

СНЦ „Приятели на морето-Бургас“, съвместно със служители от бургаския сектор на ИАРА, са извършили зарибяване на езерото Вая с 50 кг шаран, 50 кг толстолоб и 10 кг сребриста каракуда. Рибките от зарибителния материал в голямата си част са отрас­нали (средно тегло 150-200 г) и това е предпоставка да има висок процент на оцеляемост. С тази акция се цели да се облагороди и попълни популацията на естествено създалия се водоем, който е любима риболовна дестинация за много хора от региона.

Призовават се всички любители риболовци на Бургас и гости­те да спазват закона и да проявят етичност към новодомците. Не бива да се задържат риби под допустимите мерни норми. А за вся­какви бракониерски посегателства да се сигнализира на тел. 112. Инспекторите от ИАРА веднага се отзовават на такива сигнали, а понякога се възползват от помощта на доброволци при залавяне на бракониерите.

С площ от 2760 ха Вая е най-голямото естествено езеро в Бъл­гария. Водата му е слабо солена, със сезонни колебания. От мо­рето го отделя пясъчна коса, където е индустриалната зона на Бургас.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ