140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Горещи страсти на турнира за Балканската купа в Пловдив

балканската купа

Гребният канал в Пловдив стана арена на най-масовото състезание по спортен риболов, организирано у нас. Точно 180 състезатели участваха в турнира за Балканската купа на БФРС. Те ловиха в отбори по двама в следните дисциплини: плувка (40 отбора, 80 състезатели), фидер (24 отбора, 48 състезатели), метод фидер (7 отбора, 14 състезатели) и юноши и девойки (9 отбора, 18 състезатели).

Поради огромния интерес Каналът едва успя да побере всички желаещи да вземат участие. Наложи се разчертаване на допълнителни сектори в района откъм хангарите, за да се осигури още терен. Ловяха се основно каракуди, шараните и белите амури бяха бонус.

балканската купа

На плувката, която бе и най-масовата дисциплина, Балканската купа на БФРС стана притежание на СКР „Стара Загора 1“ в състав Валентин Тотев и Костадин Костадинов. В 9-годишната история на този най-масов турнир у нас това е пета победа на отбора от Стара Загора. На второ място завърши тандемът Атанас Кюркчиев и Христо Лесев, а трети се класираха Мишел Димитров и Денислав Михов.

Във фидера спортната битка завърши с победа само с една точка аванс на „Пловдив 2020 – Филстар 2“, съставен от едни от най-добрите ни фидеристи Красимир Сабахов и Красимир Недев. Втори са Любослав Петров и Божил Божилов от КСР „Тракия“, а трето място заеха състезателите от „Пловдив 2020 – Филстар 1“ Благой Вълчев и Владимир Янков.

 При „методистите“ класирането в челната тройка се реши само от разликите в улова, тъй като и трите отбора имаха по 12 точки. Балканската купа на БФРС в тази дисциплина е за „Ида Вет Плевен“ и двойката Божидар Кирилов-Илия Георгиев. Зад тях се наредиха Георги Шопински и Веско Десподов, а трети са Стамен Стамов и Иван Атанасов.

балканската купа

При юношите и девойките състезанието премина в голям ентусиазъм и добър улов, като се има предвид, че те ловиха само в неделя, а съботният ден им беше за официални тренировки. Балканската купа на БФРС беше спечелена от Пресиян Йорданов и Петър Недков. На второ място се наредиха Даниел Белчев и Борис Христов от „Чисти брегове – 1“, а третата позиция е за Павел Ушев и Димитър Шулев.

Всички призьори от турнира за Балканската купа, както и всички състезатели в категорията за юноши и девойки, получиха купи и медали. Наградите бяха осигурени от Българския спортен тотализатор (дългогодишен партньор на БФРС, чийто директор на регионалната дирекция уважи турнира с присъствието си), от фирма „Филстар“, клуб „Сензор“ и от Калин Митранов.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ