140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Грандиозно спининг състезание събра 104 ентусиазирани риболовци на яз. „Копринка”

104 ентусиазирани риболовци

Поредното издание на турнира по спининг „Reins Cup 2022” събра рекордните 104 ентусиазирани риболовци на яз. „Копринка“.
Организатори бяха „Fishing zone“ с подкрепата на ЦРОО-Копринка
В приятния и спокоен съботен ден се получи много интересен риболов, като в хода на състезанието бяха уловени общо 155 мерни риби, влезли в класацията – щуки, костури, кефали.

104 ентусиазирани риболовци


Нека споменем някои от специфичните изисквания на регламента.
Риболовът се извършва само от брега, без да има обособени сектори. Придвижването става само пеша, като няма ограничения за периметъра, стига всеки да се завърне навреме в сборния пункт. Риболовът се извършва само с изкуствени примамки, разрешено е монтирането само на една на въдицата. Състезанието е индивидуално.
С цел да се осигурят нормални условия за риболов, както и да се спазят противоепидемичните изисквания, между двама участника-риболовци трябва да има необходимото разстояние.

104 ентусиазирани риболовци


Уточняваме, че според регламента мерните риби се измерват на дължина, снимат се и се връщат обратно, а съдийският състав обобщава резултатите съобразно предоставените снимки.
Класирането се оформя на базата на точкуване според дължината на уловените риби.
Състезанието стартира в 7,30 часа, а финалният сигнал за всичките 104 ентусиазирани риболовци прозвуча в 12 часа.
След обобщаване на резултатите съдиите обявиха и класирането.
Победител в състезанието е Даниел Кирицоев с 200 точки, следван от Теодор Цонов със 168 точки и Иван Киселерски със 157 точки.

104 ентусиазирани риболовци


Най-голямата риба се оказа щука с дължина 72 см и тя беше в актива на Теодор Цонов.
Единствената дама Галина Чакърова зае престижното 6-то място.
Истинско украшение на празника на спинингистите беше участието на 21 деца, някои от които постигнаха много добри резултати.
Тримата призьори получиха парични и предметни награди от организаторите. Събраните средства (от такса за участие – 30 лева) ще бъдат предоставени на ЦРОО-Копринка и ще се ползват за зарибяване и закупуване на съвременна техника за контрол на язовира.
Младен Добрев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ