ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Закъснял реверанс: Разширяват зоните за нощен риболов на язовир „Батак“

нощен риболов батак

Със заповед на министъра на земеделието Явор Гечев и във връзка с постъпило предложение от ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, се разширяват зоните с разрешен нощен риболов на язовир „Батак“.

В тях попадат местностите “Втичалото”, “Костандовски” и Кинаджийски залив, като разрешените територии са обозначени с точно определени GPS координати в заповедта.

Това е продиктувано от повсеместно недоволство в рибарските среди за твърде ограничен достъп до язовира по отношение на нощния риболов. Досега такъв можеше да се извършва само в района от м. “Македонски борум” до местността “Студенец”.

Пълният текст на заповедта може да се намери на интернет страниците на Министерството на земеделието и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

нощен риболов батак

Припомняме, че нощен риболов у нас може да се провежда от 1 април до 1 ноември по водоеми, указани в специална заповед на земеделския министър.

В тази връзка публикуваната заповед е като след дъжд качулка. На практика времето на нощния риболов изтича и либерализирането на режима на язовир „Батак“ е прекалено закъсняло. С оглед на напредващата есен малко хора биха се възползвали сега от тази възможност да нощуват на язовира с цел риболов. По-скоро този режим да се приложи догодина, предвид рибарските претенции.

Любителският риболов през тъмната част на денонощието се извършва в следните часове:

– от 20,30 ч. до 6,00 ч. – за месец април

– от 22,00 ч. до 5,00 ч. – за май, юни и юли

– от 21,00 ч. до 6,00 ч. – за август, септември и октомври

Младен ДОБРЕВ

 Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ