НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Дотук с нощния любителски риболов за тази година

нощен риболов

Разрешителният режим за риболов през тъмната част на денонощието по река Дунав и водоеми във вътрешността на страната изтече на 1 ноември. Припомняме, че това е регламентирано и уточнено в Закона за рибарството и аквакултурите, за което се издава специална заповед.

Ето какво пише там.

На основание изискване на Закона за рибарството и във връзка с одобрен доклад от изпълнителния директор на ИАРА, земеделският министър д-р Иван Иванов издаде заповед, с която регламентира нощния любителски риболов по някои водоеми у нас.

„Разрешавам любителския риболов през тъмната част от денонощието само от брега през всички дни от седмицата в периода от 1 април до 1 ноември 2022 г., извън периода на забраната по чл. 32 ал. 1 от ЗРА, в рибностопански обекти на територията на страната с прикачен списък по области.

 Време е любителите на палатковия риболов да прибират оборудването или ако все още им се вижда рано за закриване на сезона, то да се съобразяват с разпоредбите и да прибират въдици през нощта, за да не се стига до неприятности с контролните органи.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ