ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Първо българско участие на световно по Троут Ареа риболов

троут ареа

Петото място от 11 участващи отбора за дебюта ни в световното първенство по Троут Ареа е безспорен успех. Нашият отбор се представи съвсем достойно на проведения в Румъния мондиал в тази сравнително нова пъстървова дисциплина.
Както можеше да се очаква, Италия е световен шампион и в Троут Ареа риболова, при това безапелационно и убедително, както го прави и в другите пъстървови дисциплини. С две секторни победи и две четвърти места италианците си осигуриха световната титла. На второ място се наредиха домакините от Румъния, е третата позиция е за Грузия
Индивидуален шампион е Даниеле Борчиели от Италия, а негови подгласници са румънецът Валентин Босман (на второ място) и италианецът Лоренцо Аренаре (на трето място).

троут ареа


Нашият отбор игра в състав Петър Лаков, Петко Иванов, Люси Дремалов и Кристиян Близнашки, а като резерва през втория ден влезе Коко Янков. Най-силно индивидуално представяне има Петър Лаков, завършил на 8-мо място.
Домакините са имали някакви проблеми със зарибяването. Пуснати са по-малки количества пъстърви от предварително обявените, а и те не са били особено активни, вероятно заради големия пресинг от рибари по бреговете по време на тренировките и самото състезание.
В хода на състезанието са се налагали и някои тактически промени.
Българите заминаха амбицирани след няколко разузнавателни експедиции и интензивни тренировки, при които имаха възможност да си „сверят часовника“ с някои от лидерите в тази дисциплина. Това даде резултат, момчетата играха като задружен и сплотен отбор, без каквито и да е недоразумения. Но всички са убедени, че ще имат и по-добри постижения на международно поле.
Крайно класиране

троут ареа
 1. Италия – 17 н.т.
 2. Румъния – 36 н.т.
 3. Грузия – 37 н.т.
 4. Латвия – 41 н.т.
 5. България – 50 н.т.
 6. Литва – 51 н.т.
 7. Словакия – 52 н.т.
 8. Унгария – 53 н.т.
 9. Чехия – 62 н.т.
 10. Германия – 63 н.т.
 11. . Украйна – 66 н.т.
  Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ