ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Вадят километрични мрежи от бургаските водоеми

бургас мрежи

Инспектори от ИАРА-Бургас са извадили над километър бракониерски мрежи при проверка по сигнал на язовир „Мандра“. В хода на акцията в крайбрежните тръстики са открити две лодки пълни с мрежи и риба в тях. Лодките са конфискувани, а риба­та (150 кг платика, каракуда и бяла риба) е дарена на Зоопарк гр. Айтос.

При друга проверка, извършена по-рано с патрулна лодка, от водите на езеро Вая са извадени 28 мрежи с уловена в тях на риба от вида сребриста каракуда и шаран. Мрежите с обща дължина 2000 м са иззети за унищожаване. Рибата с тегло около 400 кг е освободена незабавно и върната обратно.

Екип от служители на ИАРА от Стара Загора и Сливен са заловили бракониер мрежар на язовир „Розов кладенец“ в гр. Гълъбово. Съставен му е акт, а мрежата е иззета.

Язовир „Студен кладенец“ е бил обект на рутинна проверка по вода, извършена с патрулна лодка на ИАРА-Кърджали. При обхода са установени 6 бракониерски мре­жи с обща дължина 360 м. Те са своевременно извадени и иззети за унищожаване, а уловената в тях риба от вида сребриста каракуда, шаран, сом и бяла риба (с общо тегло 20 кг) е освободена.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ