140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Българи с престижна победа в турнир по риболов на щека в Унгария

щека риболов

Три български отбора (по двойки) взеха участие в турнира по риболов на щека на затворен водоем в околностите на унгарския град Секешфехервар. Престижната победа в състезанието грабнаха Румен Витков и Ивайло Димитров при жестока конкуренция от доказани майстори на щека от цяла Европа.

Другите ни два отбора в състав Даниел Василев-Виктор Витков и Антон Миленов-Димитър Петров също се представиха силно, за да се потвърди мнението, че българските щекари са силна школа. В турнира са взели участие общо 22 отбора, разделени в 4 сектора.

щека риболов


Ловили са се шарани от всякаква големина, включително и солидни риби от 10+ кг. Нашите момчета са били подготвени за такъв риболов.
Предварително са се запасили с големи количества консервирана царевица за захранка и това е дало резултат. Стартирали са впечатляващо с добър улов и множество шарани в живарниците. Румен Витков и Ивайло Христов са взели преднина с две секторни победи в първия ден.
После обаче е станало по-трудно. Времето рязко е застудяло, рибите са се отдръпнали и през втория ден са се наложили някои промени в тактиката.

щека риболов


Все пак нашите са удържали лидерската си позиция с нова победа на Румен през втория манш. Ивайло се е озовал в много „куц“ сектор и е изостанал, но това в крайна сметка не е било фатално и българите са обявени за победители. Доказаният майстор в улова на шарани на плувка Румен Витков отново блесна на международната сцена и обра овациите на многобройната публика.
И както подобава, на стилна церемония са наградени шампионите и техните подгласници. За нас пък е приятно да обявим, че българи печелят върхове в риболовния спорт на щека.

щека риболов


Очевидно Унгария се очертава като печеливша дестинация за нашите асове в плувкаджийския риболов през тази година. По-рано там български състезатели спечелиха и престижен турнир за ветерани. При това днешните герои участваха и тогава от името на България.
Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ