ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Обсъдиха резултатите от проведени изследвания в Черно море

резултати черно море

Изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Ваня Стаматова, заедно с експерти от Агенцията, участваха в среща с доц. д-р Елица Петрова, директор на Института по рибни ресурси и учени от института. Срещата се проведе в сградата на института във Варна.
Бяха представени и обсъдени резултатите от научните изследвания, проведени през първото полугодие на 2022 г., а именно:
– Дънно изследване за оценка на запасите от дънни видове риби пред българския бряг на Черно море;

  • Събиране на биологични проби от уловите на рапан и научно изследване за оценка на улова, приулова, изхвърлено и разтоварено количество; 
  • Събиране на биологични данни за всички видове риби и други морски организми;
  • Събиране на данни за уязвими, защитени и застрашени видове, чрез наблюдатели на борда на риболовни кораби от флота на Република България.
    Освен научните изследвания бяха обсъдени и част от мерките по Програма за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027 г., изграждането на регионална база данни за Средиземно и Черно море и ангажиментите на страната ни, произтичащи от членството на България в Европейския съюз и Генералната комисия по рибарство за Средиземно море.

Инспектори на ИАРА са извършили 1084 проверки по Никулден

резултати черно море

Проверки на 1084 търговски обекти за риба и рибни продукти на територията на цялата страна са извършени от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в навечерието на християнския празник Никулден, в периода от 20.11 до 7.12.2022 г.
От тях 331 са съвместните проверки с инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Съставени са общо 19 акта за установяване на административни нарушения (АУАН).
Данните бяха обобщени по време на работна среща в централата на ИАРА в Бургас. Участие в нея взеха изпълнителният директор на ИАРА доц. Ваня Стаматова, представители на агенцията, представители на ОДБХ–Бургас, ОДБХ –Варна, ОДБХ–Добрич, както и представител на централното управление на БАБХ.
„За пореден път показахме, че с колегите от БАБХ имаме отлична координация и умения за работа в екип. Засилените проверки около Никулден и резултатите от тях са доказателство за това. Надявам се подобни работни срещи да се превърнат в добра традиция“, коментира доц. Стаматова.

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ