НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

40 лодки се впуснаха в зрелищно състезание по джиг риболов на яз. „Копринка“

джиг риболов копринка

Цели 40 лодки в екипаж от един или двама риболовци се впуснаха във водите на язовир „Копринка“ в първото по рода си състезание по джиг риболов Fishing Zone Cup 2023. Такива събития посред зима досега не са се случвали.
Организаторите обявиха, че ще се допуснат за участие максимум 40 лодки, според реда на записването, и квотата беше своевременно запълнена, а имаше и още желаещи.

джиг риболов копринка


Предварително беше изготвен подробен регламент за провеждане на турнира и всеки участник беше запознат с това при какви правила ще се лови, с какви примамки и по какви критерии ще се изготви класирането.
Рибите ще се измерват на дължина, ще се снимат и ще се връщат своевременно на свобода. За класирането по джиг риболов влизат само тези риби, които са надхвърлили допустимите мерни граници.
С жребий първите 20 лодки попаднаха в сектор „А“, а вторите 2- – в сектор „Б“ за изиграване на първия манш. После местата се размениха, за да има максимална равнопоставеност. Всеки манш имаше продължителност от 3 часа.

джиг риболов копринка


Още на ранина се извадиха първите мерни бели риби, което даде надежди, че ще се получи зрелищно състезание. Голямото шоу започна, когато Румен Лазаров и Цанимир Панайотов закачиха голям сом. Бориха се упорито и продължително, но в крайна сметка рибата скъса и си замина.
В хода на деня нещата се закучиха и рибите доста рядко посягаха на предложенията, въпреки честите тактически промени, с които всеки се опитваше да ги впечатли.
В крайна сметка големият победител е Филип Филипов, участвал сам в лодката. За спечелване на шампионската корона бяха уловени две бели риби с дължина 80 см и 50 см. На второ място се наредиха Станимир Атанасов и Марин Маринов, а на трето – Ненчо Георгиев и Миро Велинов.

джиг риболов копринка


Победителят получи ваучер на стойност 600 лв, а за подгласниците имаше ваучери съответно от 400 лв и 200 лв.
Всички приходи от събраните такси от 100 лв. на лодка ще се предадат на ЦРОО „Копринка“ за зарибяване и закупуване на съвременни средства за контрол на язовира.
Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ