ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Големи зимни шарани на язовир „Славовица“

шарани славовица

Активни участници във фейсбук групата „Модерен шаранджийски риболов – методи, тактики и такъми“ споделиха впечатленията си и показаха ефектни снимки от скорошно посещение на язовир „Славовица“.

Същевременно изказват искрени благодарности на собственика Митко Димитров за топлото гостоприемство и възможността човек да си прекара страхотно на брега на язовира и в зимни условия. Е, времето през декември се оказа благосклонно, сняг няма, а температурите почти не падаха под нулата. Вероятно затова и шараните са благоразположени, както се вижда от показаните снимки.

Язовирът се очерта като интересна шаранджийска дестинация през последните години. „При Чичо Митко“ винаги е забавно и интересно откъм риболов, независимо през кой сезон се посещава това място. Намира се в землището на с. Славовица, Пазарджишка област, в непосредствена близост до автомагистрала „Тракия“, но същевременно и в закътано място. Обособените места за риболов са ограничени и затова е въведен специален ред с предварителна резервация при Чичо Митко. Но е показателно, че и през зимата има интерес от шаранджии от близо и далеч към водоема.

шарани славовица

Припомняме, че на този красив язовир се проведе последното издание на популярния национален турнир по риболов на плувка за журналисти и представители на медиите за Купата на НЛРС-СЛРБ.

Тогава стана много интересно състезание, но с улов на дребни риби бабушки и уклеи. Големите шарани не пожелаха да участват в шоуто, но е ясно, че ги има. За тях си трябва по-различна тактика, по-специален подход и повече време като престой на водоема. Запалените шаранджии много добре знаят за какво става дума.

До язовира се стига по отклонението от автомагистрала „Тракия“ за Велинград и Церово. Има възможност да се мине откъм село Славовица, както и откъм село Церово. Пътят е тесен, но асфалтиран и в съвсем прилично състояние. Само около километър до язовира се преминава по здрав макадамов път. Язовирът е достъпен за всякакви автомобили.

Младен Добрев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ