НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Къде какво кълве по родните водоеми към 18 януари

актуално 18 януари

ЯЗОВИР „ПОРОЙ“

Много добри отзиви от спинингисти идват от яз. „Порой“ към 18 януари. Правени са силни серии с костури – на силико­нови примамки. Има дни, в които бодливците се ловят в стил „гол след гол“. Не са особено едри, по-скоро от средна голе­мина, но са гъсти и става зрелищен риболов. Бели риби също има в язовира, но са доста по-рядка слука, особено едрите. Язовирът е преобладаващо равнинен, разположен е на тери­торията на община Поморие в Бургаска област.

ЯЗОВИР „КОПРИНКА“

Бумът в улова на бяла риба отмина. Все още влизат с лодки и пускат джигови примамки в дълбока вода, но доста по-рядко се случва да се хване някой хищник. По-скоро това са инцидентни попадения. Фидеристи обаче са постигнали изненадващо добри резултати в района между Копринския и Дунавския ръкав. Хващани са прилични платики и бабушки, на голяма дълбочина и солидна дистанция.

ЯЗОВИР „СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ“

Труден и несигурен е риболовът с лодка по този родопски язовир, споделят посетили го наскоро спинингисти. Дълго са обикаляли из водната шир без да регистрират удар, но едва в следобедните часове са се отчели с две бели риби и така са спасили положението.

РЕКА ЯНТРА

Тазгодишният зимен хит по реката е обширен участък в околностите на гр. Бяла. Към 18 януари се лови разнообразна риба – скобар, кефал, морунаш. Даже заради задържалото се необичайно меко време и в първите дни от новата година има и бонуси – каракуди и шарани. Всичко това при регулярно захранване на мястото и риболов на плувка. Само че мястото доби така­ва популярност в рибарските среди, че е доста пренаселено, особено в почивни дни.

СТАРА РЕКА

И по тази река става интензивен риболов в землищата на поредица села в Търговищка и Великотърновска области. Повечето от местните хора си я знаят като Стара речка, а има и други наименования. Ловят се основно кефали и ско­бари. Не толкова трофейни риби, но пък пасажите са гъсти и става истинско шоу. Задълго обаче течеше маловодна и бистра, а това налага по-специален подход в риболова.

РЕКА ТУНДЖА

Обичаен зимен риболов върви по реката в долното й те­чение – от Елхово на юг в посока турската граница. Излизат всякакви риби от Голямата зимна тройка (скобар, кефал и мо­рунаш). Все пак като че ли най-многобройни са морунашите, които първи ще се отзоват на покана с подадена храна. За уловена трофейна щука при с. Червенаково ви информирах­ме в миналия брой, а идват вести и за други хващани щуки по реката.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ